/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen még nem volt – bemutatkozott a BMW 1-es szedán

2016. július 20. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Group bemutatta a kínai gyártású és az ottani piacra szánt 1-es modell limuzin, azaz négyajtós változatát. A gyártó első kompakt méretű sportlimuzinját kifejezetten a kínai ügyfelek speciális igényeire szabták. Egyelőre ne számítsunk európai megjelenésre.

A BMW Group és a BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) bemutatta a kínai piac legkisebb bajor szedánját. A BMW X1 és a 2-es Active Tourer sikeres piaci debütálása után hamarosan az 1-es limuzinnal bővül tovább a BBA belépő szintű prémium modelljeinek termékpalettája, amely jelenleg öt, helyben készített modellt állít csatasorba Kínában. A BMW ezáltal egy minden korábbinál vonzóbb modellpalettával képviselteti magát az ázsiai országban, ahol a négyajtós 1-es piaci bevezetésével még tovább növeli jelenlétét és versenyelőnyét.

A szedán megtervezésekor a bajor gyártó mérnökei a modell számos pontját a kínai ügyfelek járműhasználati szokásai és az ország vezetési körülményei szerint alakították ki. A kizárólag Kínában készülő és piacra kerülő exkluzív modell fejlesztési és tesztelési munkafolyamatait kínai mérnökök közreműködésével végezték a bajor gyártó központjában. A BMW 1-es limuzin a legváltozatosabb kínai terepeken végzett közúti teszteket is teljesítette, eltérő vezetési körülmények, illetve éghajlati- és útviszonyok közepette.

Az 1-es limuzin kiindulási alapját a BMW Concept Compact Sedan tanulmányautó adta, amely a 2015-ös Kantoni Autószalonon mutattak be. A sorozatgyártásra kész modell a gyártó jellegzetes karosszéria-arányai mellett a koncepció dizájnjegyeit is megörökölte. A vese alakú hűtőrács és a dupla fénygyűrűvel helyzetjelző LED-es fényszóró-pár első pillantásra felismerhetővé teszik, hogy milyen produktummal van dolgunk. A jellegzetes BMW-dizájnnyelvezet az oldalsó ablaksáv és a C-oszlop találkozásánál elhelyezett „Hofmeister kink” sziluettben is visszaköszön.

A modell a BMW Group innovációs erősségének és piacvezető járműkapcsolati szaktudásának legújabb bizonyítéka. A ConnectedDrive információ-szolgáltató, szórakoztató és navigációs szolgáltatásait egyesítő széleskörű járműtechnológiai arzenál a bajor gyártó mindegyik ügyfelének jelentősen nagyobb utazási biztonságot, egyedülálló információ-gazdagságot és első osztályú menetkomfortot kínál. A BMW legkorszerűbb motorcsaládjának erőteljes, csúcstechnológiás megoldásokat felvonultató és innovációkban bővelkedő erőforrásai mindeközben a BMW Senjang városban működő helyi motorgyártó létesítményében készülnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/