/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Íme a világ leggyorsabb szedánja

2017. augusztus 03. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Az Alpinától érkezik a világ leggyorsabb sorozatgyártású szedánja egy módosított 7-es BMW képében. Az autó genfi premierjén 310 km/órás végsebességről beszéltek, mostanra azonban kiderült, hogy a szuperszedán gyorsabb ennél, 330 km/óráig képes fokozni a sebességét. A B7 Bi-Turbo csatlakozott azon exkluzív járművek klubjához, amelyek különösebb nehézségek nélkül átlépik a 320 km/órás sebességet.

Az Alpina B7 Bi-Turbo ránézésre csupán egy dekoratív, szép kerekekre állított 7-es BMW, motorházteteje alatt azonban egy 4,4 literes duplaturbós nyolchengeres erőmű ügyködik, nem kevesebb, mint 608 lóerővel és 800 Nm nyomatékkal. Így álló helyzetből a százas sprint körülbelül 4 másodpercig tart, a végsebesség pedig 330 km/óra.

Az Alpina két speciális, 1,2 bar nyomáson dolgozó turbófeltöltővel látta el a közvetlen befecskendezéses motort, s nagy figyelmet szentelt a levegőáramlás optimalizálásának is. Átfaragta a szívórendszert és új indirekt köztes hűtő rendszert épített be, így a motor még a legnagyobb melegben is stabil hőfokon üzemel. A nyolcsebességes automata váltómű is plusz hűtést kapott, amellett, hogy szerkezetét megerősítették és nagyobb nyomatékátalakítóval látták el.

A B7 Bi-Turbo minden esetben hosszú tengelytávú és légrugós felfüggesztéssel szerelt; Alpina Sport+ módban automatikusan 20 mm-rel lejjebb ereszkedik. Szériafelszerelés a karosszéria kiegyensúlyozó rendszer és az aktív hátsókerék-kormányzás is. Az Alpina az autó dinamikus menetstabilizáló rendszerébe is belenyúlt, így az gombnyomásra valódi sportautóvá avanzsál, ám rendkívüli kényelmet is tud nyújtani. A kerekek az Alpina 20-küllős klasszikusai, amelyek 20 vagy 21 hüvelykes méretben csavarozhatók fel a BMW-re.

Az utastér tetszőleges színösszeállítást kaphat, azonban a kárpit minden esetben a legfinomabb nappabőr, amely az ülések mellett az ajtókat, a könyöklőket és a műszerfalat is beborítja. A hangulatvilágítás színe Alpina kék, de a küszöblécek is ilyen árnyalatban világítanak.

Az Alpina B7 Bi-Turbo alapára 115 ezer font és 3 éves vagy 200 000 ezer kilométeres BMW garancia vonatkozik rá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/