/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a leggyorsabb Peugeot

2013. július 11. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Goodwoodban leplezi le a Peugeot eddig legerősebb és leggyorsabb sorozatgyártású modelljét, az RCZ R sportkupét. A kocsi 1,6 literes motorja 270 lóerőt présel ki magából, így 5,9 másodperc alatt eléri a százat, a végsebessége pedig 250 km/óra. Világpremierje a Frankfurti Autószalonon lesz, értékesítése pedig a jövő év elején kezdődik.

A Peugeot egy vadonatúj erőforrást fejlesztett ki az RCZ R modellhez, amely számos rekordot megdönt a méretosztályban. A közvetlen befecskendezéses, 1,6 literes négyhengeres turbómotor 170 lóerős literteljesítménnyel büszkélkedhet, ami az egyik legjobb érték a sorozatgyártású hajtóművek között, ráadásul teljesíti az Euro 6-os kibocsátási normát. Fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is szenzációsan alacsony, papíron 6,3 l/100 km, illetve 147 g/km.

A 270 lóerős és 330 Nm nyomatékú (1900-5500 ford./percnél) motor 5,9 szekundum alatt gyorsítja az RCZ R-t százra, a csúcssebességet pedig elektronika korlátozza 250 km/órában. A kivételes dinamizmus az alacsony tömegnek is köszönhető; a 200 lovas RCZ-hez képest az RCZ R még 17 kilogrammal könnyebb, 1280 kiló. Az autó megállítását azonban nem bízták a véletlenre, az RCZ R-re Alcon fékrendszer került, 38 centiméter átmérőjű és 32 mm vastag első tárcsákkal és 4-dugattyús féknyergekkel.

A normál RCZ-hez képest az RCZ R 1 centiméterrel lejjebb ül, valamint egyedi kéttónusú felnikre húzott szélesebb, 235/40 méretű gumikat visel. Tetőrúdjai matt feketék, lámpafészkei titánium szürkék, első féknyergei vörösek. Emellett egy új hátsó légterelő ékesíti a farát, amely nagyobb leszorító erőt termel. A hűtőrácson „R” betű és piros betűs Peugeot logó jelzi a csúcskivitelt. Egyébként négyféle árnyalatban lesz megvásárolható az autó (Moroccan Red, Nera Black, Mercury Grey és Opal White), de kétségtelenül a vörösben a legütősebb.

A kabinban gyönyörű nappabőr-Alcantara sportülések kaptak helyet, és körös-körül vörös díszvarrás emeli tovább a hangulatot. Az „R” betű számos helyen megjelenik az utastérben, többek között a középkonzoli csiszolt alumínium táblán is, amelyet jól láthatóan négy csavarral rögzítettek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/