/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a páncélozott csúcs-Mercedes

2016. szeptember 27. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes bemutatta zászlóshajóját, a páncélozott Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard modellt, amely 6,5 méter hosszú, minden létező luxussal felszerelt és ellenáll a lőfegyvereknek illetve robbanóanyagoknak. Állami vezetőknek és állandó veszélynek kitett egyéneknek tökéletes választás. A jövő év második felében érkezik.

A Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard VR9-es ballisztikai védelmet nyújt, robbanóanyagok tekintetében pedig ERV 2010 minősítésű. Különösen erős és stabil jármű, ami az alapstruktúra megerősítésének és az egyes védelmi elemek intelligens illetve réteges alkalmazásának köszönhető. A gyártósoron a váz és a karosszéria közé speciális acéllemezeket építenek be, de aramid és PE komponensekkel is ellenállóbbá teszik az autót. A repeszek ellen az ablakok belső oldalára ragasztott polikarbonát réteg véd. Egy sofőrős autónál a hátsó traktus védelme kiemelt fontosságú; a Pullman Guard esetében már nem is az ablakok golyóállóak, az utasok fejét acél tűzfal védi.

A Pullman Guard 6,5 méter hosszú, 1 méterrel hosszabb a Mercedes-Maybach S-osztálynál, tengelytávja 4418 mm, magassága pedig 1598 mm, több mint 10 centiméterrel magasodik az S-osztály fölé. 5,1 tonnát nyom, terhelhetősége fél tonna. Kívülről azonban egyáltalán nem látszik rajta, hogy különleges lenne, ami egyértelműen előnyére válik. A nehéz ajtókat szervomotorok zárják, az ablaküvegeket pedig hidraulika működteti.

Utasterében négyen egymással szemben ülhetnek, maximális kényelemben. A VIP személyek természetesen hátul foglalhatnak helyet, pazar, ággyá alakítható fotelekben. A kabint ablakos válaszfal szeparálja el a vezetőhelytől. Az ablak motorosan mozgatható és fényáteresztő képessége is szabályozható. A falba egy 47 centiméteres képátlójú monitort is beépítettek, ami szintén elektromosan mozgatható.

A páncélozott Pullman Mercedest egy 6 literes ikerturbós V12-es erőmű hajtja, amely 530 lóerőt és 830 Nm nyomatékot állít a pilóta szolgálatába. A csúcssebesség mindössze 160 km/óra, elektronikusan korlátozva – a gumiabroncsok nem bírnának többet.

A Mercedes-Maybach S 600 Pullman ára félmillió eurónál kezdődik, míg a páncélozott Pullman Guard modellért bruttó 1,4 millió eurót kérnek. Az első példányokat a jövő év második felében vehetik át tulajdonosaik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/