/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt a Renault nagy kombija

2015. augusztus 27. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

A Talisman júliusi bemutatkozása után a Renault máris lerántotta a leplet a típus kombi változatáról, amely ha lehet, még harmonikusabb formájú. A kombi pontosan akkora befoglaló méretekkel bír, mint a limuzin, a hátsó sorban azonban nagyobb fejteret kínál és raktere akár 1,7 köbméterig bővíthető. A jövő év első felében kerül piacra.

A Renault Talisman Grand Tour milliméterre akkora, mint a szedán, 4,86 méter hosszú, 1,87 méter széles, 1,46 méter magas, tengelytávja pedig 2,81 méteres. A B-oszlopig megegyezik a limuzinnal. A polírozott alumínium tetősínek kihangsúlyozzák a fokozatosan lejtő tetőt, amely különösen hosszúnak tűnik a hátsó légterelő miatt. A C-oszlop és a krómozott ablakkeret tovább erősítik a karcsú hatást, a hátsó oldalablakok „lépcsője” pedig egy kis dinamizmust is ad az autónak. A Talisman Grand Tour összességben egy rendkívül elegáns, értékes hatást keltő, szép autó.

A csomagtérajtó elektromosan működtethető – elég hozzá egy láblendítés –, nyitása és csukása kéz nélkül megoldható. A raktér a kalaptartó alatt 573 literes, de az ülések lehajtásával közel 1,7 köbméteresre bővíthető. Alaphelyzetben a csomagtartó 1116 mm mély, az üléseket síkba hajtogatva azonban ez az érték 2010 mm-re nő. A limuzinhoz képest a hátsó fejtér 3 centiméterrel bővebb.

Akárcsak a limuzin, a Talisman kombi is magas szintű kényelmi szolgáltatásokat nyújt. Az első fotelek 10 irányban állíthatóak (8 irányban elektromosan), az Initiale Paris csúcskivitelben pedig az ülőlap hossza is változtatható 60 mm-es tartományban. A fejtámlák hat irányban állíthatóak, emellett fűthetők és szellőztethetők, s több masszázsprogrammal bírnak. Az Initiale Paris modell exkluzív nappabőr kárpittal és dupla hangszigeteléssel kényezteti az utasokat.

A kombi modell is megkapja a Renault 4Control négykerék-kormányzását és adaptív csillapítását, ami különösen agilissá és stabillá teszi, miközben kivételes menetkomfortot is nyújt. Négy előre beállított menetprogram is rendelkezésre áll (Comfort, Sport, Neutral, Eco), továbbá egy testre szabható ’Perso’ mód. Az autó egy gombnyomásra képes átlényegülni; kényelmes hintóból pillanatok alatt vált át sportautóvá a sofőr kívánságának megfelelően. Az aktuális menetmódhoz a környezet is idomul; a belső világítás és a műszerfali információs kijelző színe változik, de a motorhang is módosul.

A Talisman kombi az R-Link 2 infotainment rendszer 7 colos (18 cm) fekvő vagy 8,7 colos (22 cm) álló formátumú érintőkijelzőjével rendelhető, akárcsak a limuzin. A rendszer vezérelhető a középkonzoli tekerőgombbal, valamint a kormányra telepített gombokkal is. Vezetői asszisztens rendszerekből is nagy a választék. Elérhető adaptív, távolságkövetős tempomat, aktív vészfékrendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, közlekedési táblafelismerő és holttérfigyelő rendszer. Az extrák között megtalálható a szélvédő kijelző, a tolatókamera, az automatikus távfény, továbbá a parkoló asszisztens.

A Talisman kombi forgalmazása két benzin- és három dízelmotorral indul. A 150 és 200 lóerős Energy TCe erőforrásokhoz hétfokozatú duplakuplungos EDC váltó jár, míg a 110, 130 és 160 lovas Energy dCi turbódízel egységekhez hatfokozatú manuális vagy duplakuplungos váltó csatlakoztatható (a duplaturbós dízel kizárólag EDC váltóművel érhető el).

A Renault Talisman Grand Tour öt különböző felszereltséggel lesz kapható és a jövő év első felében kerül a márkakereskedésekbe. A szeptemberi Frankfurti Autószalonon áll első ízben a közönség elé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/