/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az első 3D tollal nyomtatott autó

2016. augusztus 30. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan a 3Doodler innovatív technológiájára támaszkodva alkotta meg az új Qashqai Black Edition életnagyságú replikáját, hogy a világ legnagyobb 3D tollal készült szobrával is emlékezetessé tegye az autó bemutatását.

A műalkotást a 3D tollas nyomtatás mestereiből álló csapat építette fel aprólékos kézi munkával a piacvezető 3Doodler által szállított tollakkal. A legapróbb részletekre is figyelve dolgoztak, hogy a végeredmény hűen tükrözze a már a kereskedésekben is kapható új crossover modellváltozat prémium szintű kialakítását és nagyfokú kifinomultságát.

A Nissan Qashqai a legkeresettebb crossover modell Európában. Miközben a Nissan sunderlandi üzemében Angliában óránként készül el 58 Qashqai, az egyedi 3D modell elkészítéséhez 3 hétre és 800 munkaórára volt szükség. Az elkészült szobor nagysága – 4,4 m-es hosszúságával és 1,6 m-es magasságával – pontosan megegyezik a valódi Nissan Qashqai Black Edition méreteivel.

A 3D nyomtatásra épülő iparág összértéke a becslések szerint 2020-ra elérheti a 17 milliárd dollárt. Az elmúlt néhány évben egyre növekvő mértékben kezdték alkalmazni a 3D nyomtatást a tervezéstechnológiában, ami alól az autóipar sem kivétel.

Az innovációból a 3Doodler Create 3D nyomtatótoll megjelenésével lett tömegtermék, ami bárki számára lehetővé tette, hogy egyszerűen a levegőbe rajzolva egyedi háromdimenziós alakokat és mintákat hozhasson létre. A nyomtatótoll a szilárd műanyag alapanyagot 230 °C-ra melegítve megolvasztja, majd egy 0,7 mm átmérőjű adagolófejen át kinyomja, miközben a műanyagszál lehűl és megszilárdul. A Grace Du Prez brit ipaművész által vezetett csapat 13,8 kilométernyi műanyagszál felhasználásával keltette életre a Qashqai Black Edition modelljét.

A valódi Qashqai Black Edition-ből mindössze 3360 darab készül a teljes európai piacra, biztosítva ezzel a modellváltozat exkluzív jellegét. A csúcsot jelentő Tekna felszereltségi szintre alapuló modellváltozatot számos további korszerű stíluselemmel látták el. Ilyenek a 19”-es, fekete könnyűfém felnik, a modellre jellemző fekete küszöbborítások, illetve az ezüst színezésű első és hátsó díszítőelemek. Az autó emellett panoráma üvegtetővel is rendelhető, ami még stílusosabbá és kifinomultabbá teszi belső és külső megjelenését.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/