Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az igazán brit Jaguar F-Type

2016. január 05. 17:50   |   DG
címkék:  

Megjelenése óta a Jaguar F-Type-ot a modern brit dizájn egyik ikonjának tartják, remekül sikerült formáját pedig számos díjjal jutalmazták, a kétüléses többek között begyűjtötte a World Car Design of the Year elismerést is. Az egyik legszebb, legjellegzetesebb brit kocsi pedig most még vonzóbbá vált.

Az F-Type British Design Edition mindjárt a színével tiszteleg Nagy-Britannia előtt. A nemzeti lobogó, azaz a Union Jack színárnyalatait öltötte magára: pirosban, fehérben és kékben kapható. Mindamellett külső sportcsomagot (fekete első toldat, színre fújt küszöbök, fekete hátsó lökhárító betét) és diszkrét British Design Edition jelvényeket kapott, amelyek az utastérben, a középkonzolon, a fejtámlákon és a rozsdamentes acél pedálokon is feltűnnek.

A különkiadás matt sötétszürke, 20 colos Cyclone kerekeken gördül, amelyekre 255/35, valamint 295/30 méretű abroncsokat feszítettek. Az autó nagyteljesítményű fékrendszert is kapott, elöl 380, hátul 376 mm-es tárcsákkal.

A kabinban a fekete bőr az uralkodó, mindig a külső színnek megfelelő díszvarrással. A középkonzolt valódi szénszál keretezi. Szériafelszerelés az InControl Touch infotainment rendszer, ami emelt szintű Meridian audiorendszerrel egészül ki. Az InControl Remote okostelefon applikációnak köszönhetően a Jaguar klímaberendezése távolról is vezérelhető, de akár a motor is indítható, zárható a központi zár, vagy pedig ellenőrizhető, hol áll az autó és mennyi benzin van benne.

A Jaguar F-Type British Design Edition Coupé és Convertible kivitelben egyaránt elérhető lesz, motorból azonban csak a 3 literes kompresszoros V6-os áll rendelkezésre. Panaszra természetesen nincs ok, a 380 lóerős és 460 Nm nyomatékú erőforrás 5 másodperc körül gyorsítja az autót százra és 275 km/órás végsebességet biztosít. A hátsókerék-hajtású modellek hatfokozatú kézi váltóval érkeznek, de opcióként kapható hozzájuk a ZF nyolcgangos szerkezete is, ami az összkerékhajtású verziókban alapfelszerelés.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!