/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új Ford Kuga

2016. február 22. 16:50   |   Autoblog
címkék:  

A Ford is beerősít SUV-fronton Európában, még idén piacra küldi a felújított Kugát és a nagyobb méretű Edge modellt. Az új Kuga egy hét múlva, a Genfi Autószalonon debütál és éppen most futottak be róla az első képek és információk. A kompakt szabadidőautó új külsővel, új technológiákkal teletömött friss belsővel és új erőforrásokkal száll harcba a többiekkel.

A Ford sem tétlenkedik, ráfekszik SUV modelljei fejlesztésére, hiszen a szabadidőautók Európában elképesztő népszerűségnek örvendenek és a piac lendülete nem fog alábbhagyni. Előrejelzések szerint 2020-ra a SUV-ok 27 százalékát teszik majd ki az európai összeladásoknak. A Ford öt teljesen új vagy modernizált SUV, illetve crossover modellt készül piacra küldeni a következő három évben. Egyikük a friss Kuga lesz, amelyik segíthet a bűvös európai 200 ezres SUV-értékesítés elérésében.

Az új Kuga a Ford legfrissebb arculatát viseli magán, ami az Ecosport és az Edge modelleken is felfedezhető. A sarkokkal teli karosszéria a korábbinál sokkal izgalmasabb, merészebb. A fényszórók mélyen ülnek és elkülönülnek a nagy hűtőmaszktól, a LED-es nappali fényeket a fényszórókba integrálták. A Kuga hátulról is nagyon jól néz ki, a Focuséra hajazó új stílusú lámpákat kapott, a karosszéria szélességét pedig vízszintes vonalakkal hangsúlyozták ki. Az autóhoz akár 19 colos felnik is rendelhetők lesznek.

A utastér is átalakult, némileg letisztult és jobb minőségi benyomást kelt. Felszámolták a gombáradatot, megkönnyítve a kezelést. A volán opcióként fűthető, az automata kivitelekben pedig váltófülek is kerülnek rá. Az infotainment rendszer vadonatúj, az új modellbe már a SYNC 3 rendszert szerelik be, ami egyszerű hangparancsokkal irányítható. A 8 colos érintőkijelző pontosan úgy kezelhető, mint az okostelefonoké, reagál az ujjmozdulatokra. A rendszer kommunikál az iPhone és Androidos készülékkel is.

A Kugához egy sor korszerű asszisztens rendszer is elérhetővé vált. Kérhető például parkolóasszisztens, ami magától bekormányozza az autót a párhuzamos vagy merőleges parkolóhelyre, elérhető hátsó forgalomfigyelő rendszer, ami tolatásnál jön jól, de rendelkezésre áll az automatikus ütközéselkerülő rendszer is, ami immár 50 km/órás sebességig működik. A csomagtérajtó hasznos extrája, hogy láblendítéssel is nyitható.

Az új Kugában új fejlesztésű erőforrások is bemutatkoznak. A paletta legtakarékosabb modellje lesz az új 120 lóerős, 1,5 literes TDCi dízelmotorral hajtott változat. A kompakt SUV emellett 2 literes TDCi aggregáttal is elérhető lesz, a 150 lovas kivitelhez elsőkerék-hajtást, míg a 180 lovas csúcsmodellhez intelligens összkerékhajtást ad a Ford. A benzinmotor-paletta háromtagú, az 1,5 literes Ecoboost turbó 120, 150 és 182 lóerővel választható. Utóbbi aggregáthoz összkerékhajtás jár.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/