/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Maybach, az új csúcs-Mercedes

2014. november 24. 20:40   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes almárkájaként tért vissza a Maybach, amely ezúttal nem önálló modelleket kínál, hanem az S-osztály szuper-luxus kiadása. A Mercedes-Maybach S-osztály hossza és tengelytávja is 20 centiméterrel haladja meg a hosszított S-osztályét; egy valódi sofőrös limuzin, amely minden igényt kielégít.

A Mercedes-Maybach S-osztály 5453 mm hosszú, a tengelytávja pedig 3365 mm-es. Kívülről elsősorban a lerövidített hátsó ajtajában különbözik a hosszú tengelytávú S-osztálytól, de exkluzív polírozott könnyűfém kerekeiről is felismerhető. A hátsó ajtó 66 mm-rel rövidebb, így szépen belesimul az autó sziluettjébe. Az ajtón nincs háromszög-ablak sem, mert azt a C-oszlopra helyezték át. Az elegáns Maybach Manufaktur logo mindkét C-oszlopon megjelenik.

A Mercedes-Maybach S-osztályt kifejezetten sofőrös autónak tervezték. Természetesen az elöl ülőknek semmiféle kompromisszumot nem kell kötniük a normál S-osztályhoz képest, a hangsúly azonban a hátul ülőkön van, akik fejedelmi körülmények között utazhatnak. A hosszított S-osztályhoz képest húsz centimétert toldottak be a tengelytávba, a tetővonal miatt pedig a fejteret is növelni tudták. A hátsó fotelek egyedi kinematikus rendszerüknek köszönhetően különleges komfortot nyújtanak. A hagyományos megoldással ellentétben a háttámla az ülés többi részétől külön állítható. A maximális dőlésszög 43,5 fok, munkához pedig a 19 fok a legjobb választás. A fotelekhez lábtartó is tartozik, amelyek szöge és hossza ugyancsak szabályozható. A luxus kivitelű fejtámlák extra párnázással rendelkeznek.

Az „elnöki” ülések mellett a sofőr csomag is az alapfelszereltséghez tartozik. A jobboldalt hátul ülő utas gombnyomásra előre csúsztathatja a jobb első ülést a „sofőr pozícióba”, és további lehetőségként össze is hajtogathatja azt. Ezzel a jobb hátsó ülés szinte teljesen elfektethetővé válik, a jobb első ülés alól pedig „bokatámasz” hajtható ki, kiváló fekvőhelyet hozva létre. Felárért multikontúr ülések is rendelhetők, amelyek az eddig felsorolt funkciók mellett masszázzsal is kényeztetnek. A hátsó ablakokhoz és szélvédőhöz elektromos napfényrolók tartoznak. A hátsó ülések közötti konzol többek között pohártartókat tartalmaz, amelyek hűteni és melegíteni is képesek az italokat. Ahogy a repülőgépek fedélzetén, a konzolból asztalok hajthatók ki. A hátsó traktusnak különálló Thermotronic automata klímaberendezése is van, oldalankénti szabályzással. A mérések szerint emellett a Mercedes-Maybach S-osztály a világ legcsendesebb autója.

A Mercedes zászlóshajójaként a Mercedes-Maybach S-osztály komfort és luxus terén a maximumot nyújtja. Fekete, porcelán és szürke nappabőr kárpittal rendelhető az autó, kérésre hímzett Maybach logókkal. Felárért designo nappabőr mennyezetkárpit is rendelhető, amely kiterjed az oszlopokra, a napellenzőkre, a kapaszkodókra és a pipere tükrökre is. Emellett az AIR-BALANCE csomag részeként Agarwood illatosító, egyedi pezsgőspohár-készlet, beszédhang-erősítő rendszer, amely megkönnyíti a beszélgetést a fedélzeten, továbbá 1540 wattos Burmester high-end 3D surround audiorendszer is elérhető az autóhoz.

A Mercedes-Maybach S-osztály kétféle verzióban vásárolható meg. Az S 500-ban 4,7 literes V8-as biturbó erőforrás teljesít szolgálatot, a teljesítménye 455 lóerő, a nyomatéka pedig 700 Nm. 2015 júniusától 4MATIC összkerékhajtással is választható lesz. Az abszolút csúcsmodell az S 600, amelyet hagyományosan 12-hengeres motor mozgat. A szintén két turbóval lélegeztetett, 6 literes erőforrás 530 lóerőt és 830 Nm nyomatékot állít a pilóta szolgálatába. Az S 600 5 másodperc alatt gyorsul fel százra, a végsebessége pedig 250 km/óra. Az S 500 nyolchengeres erőművéhez 9-sebességes automataváltót kapcsoltak, az S 600 modellben azonban 7-fokozatú szerkezet kapott helyet.

Ahogy az S-osztály, a Mercedes-Maybach S-osztály is számos asszisztens rendszerrel szerelhető fel, amelyek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a vezetést.  Ezek közé tartozik a PRE-SAFE fék gyalogosfelismeréssel, a DISTRONIC PLUS adaptív tempomat kormányzás és Stop&Go Pilot asszisztenssel, a Brake Assist BAS PLUS fékasszisztens keresztirányú forgalom figyelmeztetéssel, az aktív sávtartó rendszer, tovább az éjjellátó rendszer. Vannak az autóban emellett világújdonságok is. Ilyen a biztonsági övlégzsák, valamint az üléspárna légzsák. Utóbbi megakadályozza, hogy ütközés esetén a fekvő helyzetű utas a biztonsági öv alá csússzon.

A Mercedes-Maybach S-osztály ügyfeleinek java része a Mercedes várakozásai szerint Kínából, Oroszországból és az Egyesült Államokból kerül majd ki, ahol a státusz szimbólumoknak nagy jelentőséget tulajdonítanak. A Mercedes-Maybach S-osztály jövő februárban kerül piacra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/