/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megjött a Ford Mondeo ST-Line

2016. június 26. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mondeo ST Line a legújabb tagja a Ford nemrégiben bevezetett ST-Line modellcsaládjának, amelynek merész stílusa a Ford Performance modellek hangulatát idézi; az autó erős, mégis takarékos EcoBoost benzines és TDCi dízelmotorokat kínál 150-240 lóerő teljesítmény-tartományban.

Ford_GW2016-MondeoST-Line_01Az új Mondeo ST-Line egyaránt megrendelhető négyajtós, ötajtós és kombi karosszériával, amelyek megjelenését a Ford Performance által ihletett stíluselemek dobják fel. Ilyenek a feketére fényezett, méhsejt-mintázatú felső és alsó hűtőrács, a fényvezető elemként kialakított LED nappali menetfény és új szögletes formavilágú ködfényszórók, légterelő az első lökhárítón és oldalsó légterelő szoknyák a karosszéria színére fényezve, sportos hátsó lökhárító feketére fényezett diffúzor-stílusú betéttel, továbbá ezüstszínű kipufogóvégződés-keretek. A kombi és az ötajtós modell is nagyméretű hátsó tetőlégterelőt kap.

Ford_GW2016-MondeoST-Line_02A Mondeo ST-Line emellett ablakok alatt végigfutó fekete övvonalat, ST-Line emblémákat és új 18 vagy 19 colos könnyűfém keréktárcsákat vonultat fel. Utasterében szövet vagy részleges bőrborítású sportüléseket, egyedi vörös öltésekkel perforált bőrrel borított ST-stílusú kormánykereket és fekete dekorációs betéteket találunk az ajtók belső borításán. A kézi váltós modelleken sportos kivitelű a váltógomb, s mindegyik modell ST-Line küszöbdíszléceket kap.

Az új ST-Line modellcsalád többi tagjához hasonlóan a Mondeo ST-Line is kizárólag nagy teljesítményű motorváltozatokkal kapható, amelyek jól illenek a 10 mm-rel leültetett sportfutómű által megalapozott menetdinamikához. A benzinmotor-kínálat háromtagú, a 160 lóerős, 1,5 literes EcoBoost mellett elérhető a 203 és 240 lóerős, 2,0 literes EcoBoost aggregát is, hatfokozatú automata sebességváltóval. Dízelmotorból is háromféle rendelhető a Mondeo ST-Line-hoz, az egyturbós TDCi 150 vagy 180 lóerővel, míg a duplaturbós TDCi 210 lóerővel választható. A két kisebb dízel a hatgangos manuális mellett hatfokozatú PowerShift automataváltóval is konfigurálható, míg a nagy dízel csak automatával.

Ford_GW2016-MondeoST-Line_03Az autó kínálatában a Ford intelligens összkerékhajtása is szerepel; ez az opció a hatfokozatú manuális sebességváltóhoz csatlakozó 150 lóerős, 2,0 literes TDCi dízelmotorhoz és a hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóhoz csatlakozó 180 lóerős motorváltozathoz rendelhető meg. Ez a technológia észrevétlenül osztja meg a forgatónyomatékot a négy kerék között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását a csúszós utakon. A rendszer 20 ezredmásodperc alatt képes egészen 50/50 arányig megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását az első és a hátsó kerekek között.

A sportfutóművel, egyedi karosszériaelemekkel, 18 és 19 colos könnyűfém keréktárcsákkal, sportülésekkel, perforált bőrrel borított kormánykerékkel és könnyűfém pedálokkal felszerelt Mondeo ST-Line 8 980 000 forinttól rendelhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/