/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön az új Volkswagen Scirocco

2014. február 25. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen alaposan átdolgozta a Scirocco 2008 óta futó harmadik generációját. Egyszerre újult meg a normál és az R csúcsváltozat, a forma és a motorpaletta mindkettejük esetében friss. Augusztusban kerülnek piacra.

Éppen 40 évvel a Genfi Autószalonon mutatkozott be a Volkswagen Scirocco, amely vonzó formájával és jutányos árával széles rétegek sportautója lett. Eddig egymillió darabot adtak el belőle. Idén debütál a modell negyedik generációja, amely műszakilag és látványában is jóval korszerűbb.

A negyedik nemzedék formája az előd körültekintő továbbfejlesztése. Az arányok, a sportos kiállás megmaradtak, a kidolgozott részletek miatt azonban a Scirocco új modellnek látszik. A front alapjaiban újult meg, az átalakított fényszórók új arcot adnak az autónak. A fényszórók a halogén mellett lehetnek bixenon kivitelűek, és egyedi nappali fény alakzatot tartalmaznak. Az irányjelzők és a ködlámpák alulra kerültek. A lökhárító oldalaiba légterelő „pengéket” integráltak, akár a Golf GTI esetében. Mindent színre fújtak, kivéve az említett légterelőket, a hűtőrácsot, a széles alsó légbeömlőt, a külső tükröket és a hátsó lökhárító alsó részét. A VW embléma felkerült a motorháztetőre.

A hátsó traktus is frissebb hatást kelt, ami az új LED-es lámpáknak és az új csomagtér-ajtónak köszönhető. A trapéz alakú világítótestek C-alakban világítanak. Alulra diffúzor-elem került, az ajtó pedig a márkaembléma benyomásával nyitható. Az autó szériában 17 colos felniket kap, de rendelhető 18 és 19 colos kerékkel is. A 13 fényezés közül öt új.

Az R csúcsmodell szuverén megjelenésű. Lökhárítói és küszöbidomai sportosabbak, egyedi könnyűfém kerekeket visel, LED nappali fényes bixenon fényszórói mellett pedig diódás irányjelzőiről ismerhető fel, amelyek szigorúbb tekintetet biztosítanak. A tükörházak matt króm bevonatot kaptak, a féknyergek pedig feketék és R logót viselnek. A farrészen a nagyméretű légterelő és az oldalanként egy krómkipufogó az egyedi ismertetőjegyek.

Bent klasszikus, letisztult Volkswagen berendezés fogad, csőbe bújtatott műszerekkel és középső érintőképernyővel. Az alul lapított kormány a Golf GTI-ből származik. Újdonság, hogy a középkonzol egy síkban van a műszerpulttal, a pult tetején pedig három kiegészítő műszer kapott helyet. Van egy olajhőfok és turbónyomás-mérő, valamint egy kronométer. A sportülések ránézésre is kiválóan tartják a testet és kényelmesek, mintájuk pedig a Golf GTI üléseit juttatják eszünkbe.

Az R változat berendezése egy fokkal komolyabb. Integrált fejtámlás bőr/Alcantara sportülések, fekete tetőkárpit, kék mutatós műszerek, ezüst szegélyvarrások, fekete zongoralakk betétek és alumíniumbetétes pedálok jelzik a csúcskivitelt.

A 2014-es Scirocco a Volkswagen konszern legmodernebb közvetlen befecskendezéses Euro 6–os benzines és turbódízel erőforrásaival kerül piacra. A normál Sciroccóhoz konfigurálható legerősebb motor a 220 lovas TSI, míg a Scirocco R a 2 literes turbómotor 280 lóerős változatát kapja meg. A 125 lóerős 1,4-es TSI-t leszámítva az összes erőforrás párosítható duplakuplungos váltóművel.

Az alap benzinmotor a 125 lovas 1,4 literes TSI (+3 LE), amelyet a 180 (+20 LE), valamint a 220 lovas (+10 LE) 2 literes TSI követ. Az R modell számára fenntartott hajtómű 280 lóerőt ad le (+15 LE). Teljesen új a 180 lóerős motor, valamint a Golf GTI-ből átvett 220 lovas aggregát is. Dízelmotorból kétfélét ajánl a kupéhoz Volkswagen. Mindkettő 2 liter lökettérfogatú, teljesítményük pedig 150 (+10 LE) és 184 lóerő (+7 LE).

A Volkswagen portugáliai üzemegységében gyártott Scirocco augusztus közepén kerül az európai márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/