/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön az Opel Insignia kombi

2008. augusztus 14. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A kocsi az Opelnél most bevezetett újszerű, lendületes, ugyanakkor elegáns formanyelvet képviseli.


Az Opel Insignia kombi világpremierje majd csak az októberi Párizsi Autószalonon lesz, de a németek úgy döntöttek, néhány előzetes adatot és képet már most feltesznek a sajtóoldalra. Az újdonság az Insignia Sports Tourer nevet viseli és elég tetszetős külsejű. De ezt döntsék el önök!


Az Insignia Sports Tourer jövő tavasszal kerül az európai piacokra. A kocsi az Opelnél most bevezetett újszerű, lendületes, ugyanakkor elegáns formanyelvet képviseli, s a gyár szerint nem csak egyszerűen egy kombivá alakított négyajtós, hanem önálló modell. A B-oszloptól hátrafelé a Sports Tourer karosszériája teljesen egyedi; a tervezők például különleges, egészen oldalra benyúló hátfalajtót készítettek a modellnek.

A beltér öt felnőttnek és csomagjaiknak biztosít elegendő helyet. A tervezők biztosra mentek: a tengelytáv maradt 2,74 méter, ám a limuzin hosszát 8 centiméterrel toldották meg, hogy végül 4,91 méteres hosszúságot kapjanak. Ezzel az Insignia Sports Tourer kategóriája leghatalmasabb járműve lett.


A négy- és ötajtós Insignia hétféle erőforrással vásárolható meg (1.6 115 LE, 1.8 140 LE, 2.0 Turbo 220 LE, 2.8 V6 Turbo 260 LE; továbbá 2.0 CDTI 110, 130 és 160 LE) ám a kombi további két új motort vezet be a palettára. Ezek egy kis lökettérfogatú turbós benzines, illetve egy turbódízel egység lesznek. A márkakereskedésekbe később bekerül az ecoFLEX variáns is, nagyon alacsony fogyasztással és károsanyag-kibocsátással.   


A Sports Tourerben mutatkozik be emellett a FlexRide adaptív lengéscsillapító rendszer, mely elektronikusan, folyamatosan szabályozza a csillapítás mértékét és háromféle vezetési módot kínál. A normál mellett a sofőr választhat komfortos és sportos beállítást is. Utóbbi esetben az Insignia aktívabbá válik, ugyanis a sport mód megváltoztatja a kormányzás, a gázpedál és a futómű karakterisztikáját, sőt, a műszerfal háttérvilágítására is hatással van. Újdonság emellett a választható, proaktív nyomaték-elosztással operáló négykerék-hajtás.


Extraként olyan berendezésekkel szerelhető fel az Insignia Sports Tourer, mint az “Opel Eye” kamera, amely leolvassa és memorizálja a közlekedési táblákat, továbbá figyelmezteti a sofőrt a sávelhagyásra, vagy a legújabb AFL világítási rendszer, mely kilencféle fényfunkciót tud.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/