/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövő nyáron érkezik a legkisebb Opel

2014. december 03. 12:25   |   Autoblog
címkék:  

Teljessé válik az Opel kisautó-palettája, jövő nyáron érkezik a 3,68 méter hosszú Karl, amely a Corsa és az Adam alá tagozódik be. A miniautóban akár öten is elférnek, mégis kevesebbe kerül majd tízezer eurónál. Ráadásul olyan biztonsági, komfort és infotainment felszerelésekkel lehet megrendelni, amelyek vetélytárs nélkül állnak a kategóriában. A Karl hajtását legújabb generációs, egyliteres, háromhengeres benzinmotorra bízzák.

A Karl arcán a márkaemblémát tartó krómléc mosolyog szélesen. Oldalról három precízen megrajzolt, éles vonal teszi karakteressé. Az ajtókon megjelenő pengemotívum az Opel designfilozófiáját tükrözi, az ajtókon végigfutó két fényvonal kiemeli a dinamikus és minőségi jelleget. Nagy fényszórók és hátsó lámpák járulnak hozzá a ragyogó küllemhez, és mutatnak részletekbe menő gondosságot.

Az Opel Karl azonban nemcsak jól néz ki, hanem belső értékeivel is hódít. Gépteteje alatt az Opel legújabb hajtóműtechnikája rejtőzik: a 75 LE teljesítményű, modern, egyliteres háromhengeres, finom járású és kis fogyasztású 1.0 ECOTEC benzinmotor, amelyet külön a Karl részére fejlesztettek ki. Simán kapcsolható ötfokozatú sebességváltó tartozik hozzá. Kategóriájának csúcsát képviseli a biztonságos és komfortos futómű és kormányzás is.

Mindezzel összhangban olyan a Karl biztonsági és komfort felszerelése, amilyet senki sem várna ebben az árkategóriában. A kipörgésgátlós ESP, az elektronikus fékerő-elosztással ellátott ABS és az elinduláskor a visszagurulást megakadályozó asszisztens mellett a Karl ellátható például kamerás sávelhagyás-figyelmeztetővel. A technikai arzenálba tartozik még a kormányzás erőszükségletét gombnyomásra csökkentő City mód is, amelyet már megszerettek az Adam és a Corsa használói. A parkolási asszisztens hangjelzést ad, ha tolatás közben akadályhoz közeledik az autó. A sebességhatárolós sebességszabályozó segít betartani a limitet. A ködfényszóró rossz időjárási viszonyok között ér sokat, míg a kanyarodási fény funkció sötét utcakereszteződésekben teszi biztonságossá a vezetést. Emellett Opel hagyomány szerint a Karlhoz is elérhető első ülésfűtés és kormányfűtés, továbbá napfénytető is választható.

A kis Opel Karl egy felnőtt autó, ami a komfortot és a biztonságot illeti, minőségi utastere pedig meglepően tágas. Az utasokat az IntelliLink infotainment rendszer kapcsolja össze a külvilággal, tökéletesen integrálja az Apple iOS és Android okostelefonokat az autóba. Az Opel jövő nyáron érkező legkisebb modellje tízféle fényezéssel és 14-16 colos kerekek változatos designjával lesz elérhető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/