/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövőre hét új alternatív hajtású Ford érkezik

2017. január 04. 10:00   |   Autoblog
címkék:  

A Ford ma részletesen ismertette, melyik lesz az első hét új elektromos hajtású modell abból a 13-ból, amelyeket a következő öt évben mutat be: az amerikai piacon a legendás F-150 pickup és a Mustang hibrid változatának megjelenése várható, Európában pedig egy plug-in hibrid hajtású Transit Custom gazdagítja majd a kínálatot. Mindemellett egy tisztán elektromos hajtású SUV is érkezik; e világszerte forgalmazott modell hatótávolsága legalább 480 kilométer lesz.

Az autógyártó 700 millió dolláros beruházással bővíti az amerikai Michigan államban működő Flat Rock összeszerelő üzemet, olyan részleget hozva létre, ahol a legendás Ford Mustang és Lincoln Continental modellek mellett immár high-tech elektromos és önvezető autók is készülnek majd. A bővítéssel a Ford 700 új munkahelyet teremt Amerikában.

Mindez szerves része annak a tervnek, amelynek értelmében a vállalat 2020-ig 4,5 milliárd dollárt ruház be az alternatív hajtású autókba, takarékosabb, sokoldalúbb és erősebb modellekkel egészítve ki globális termékkínálatát. Ezt szorgalmazza az a nagyívű terv is, aminek révén a Ford autógyártó és mobilitási vállalattá kíván fejlődni.

2020-ig megjelenik egy vadonatúj, tisztán elektromos hajtású kis SUV, amelynek várható hatótávolsága legalább 480 kilométer lesz; az autót a Flat Rock üzem gyártja majd, és forgalmazása kiterjed Észak-Amerikára, Európára és Ázsiára. Emellett készül majd egy nagy sorozatban gyártandó önvezető autó a taxi- és autómegosztó-szolgáltatók számára, kezdetben Észak-Amerikában. A Flat Rock üzemben gyártott, hibrid hajtású jármű 2021-ben mutatkozik be.

A népszerű F-150 pickup hibrid változata 2020-ban jelenik meg Észak-Amerika és a Közel-Kelet piacain. A Dearborn Haszongépjármű Üzemben gyártott F-150 Hybrid komoly vontatási és szállítási kapacitást kínál majd, emellett pedig mobil áramfejlesztőként is használható lesz. A legendás Mustang hibrid változata egy V8-as teljesítményével és még alacsonyabb fordulatszám-tartományban leadott forgatónyomatékkal csábítja majd a vevőket. A Flat Rock üzemben gyártott Mustang Hybrid 2020-ban mutatkozik be, és elsőként az észak-amerikai piacon lesz kapható.

Európában még ebben az évben megjelenik a közutakon a Transit Custom plug-in hibrid változata, és ezzel együtt megkezdődik számos új mobilitási szolgáltatás, valamint telematikai és konnektivitási megoldás próbaüzeme is.

A Ford kínálatában két új rendőrautó is feltűnik. A két új hibrid rendőrautó egyike Chicagóban készül majd, és mindkettőt ugyanebben a városban, a Ford kifejezetten e célból működtetett üzemében szerelik fel a rendőri munkához szükséges kiegészítőkkel.

Napjainkban a Ford értékesíti a legtöbb plug-in hibrid járművet az amerikai piacon, és a második legeredményesebb gyártónak számít az USA-ban forgalmazott elektromos hajtású autók toplistáján.

A Ford az USA-ban és Európában egyaránt teszteli a vezeték nélküli töltés technológiáját; a parkolóhelyek alá beépített berendezéseknek köszönhetően sosem fordulhatna elő, hogy az autósok megfeledkeznek járművük feltöltéséről. A vezeték nélküli töltés még azok számára is hosszabb elektromos hatótávolságot biztosítana, akik csupán rövid időre parkolnak le.

Az új korszak megalapozásához a Ford 700 új amerikai munkahelyet teremt, és 700 milliárd dollárnyi beruházást eszközöl az elkövetkező négy évben, létrehozva az új Gyártási Innovációs Központot a Flat Rock összeszerelő üzemben. Az itt dolgozó munkatársak gyártják majd az új, hosszabb hatótávolságú, elektromos hajtású SUV-modellt, valamint a taxis és autómegosztó vállalatok számára kínált önvezető autót, emellett pedig itt készül a legendás Mustang és a Lincoln Continental is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/