/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képeken az új Honda Civic

2016. augusztus 15. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

Megkezdődött az ötajtós Honda Civic amerikai változatának gyártása, amelyet apró változtatásokkal a jövő év elejétől Európában is árulni fognak. A modell nálunk 1 és 1,5 literes turbómotorokkal, valamint 1,6 literes dízelmotorral kerül a szalonokba.

Megkezdődött az európai-japán közös tervezésű ötajtós Civic amerikai változatának gyártása a Honda angliai gyárában, Swindonban. Az első autók pár napja indultak útnak az Egyesült Államokba, és szeptember elején érkeznek meg az újvilág kereskedéseibe. Az autók a Honda swindoni üzemegységében, a Civic-gyártás globális központjában készülnek.

A Civic a Honda legnépszerűbb típusa, tizedik generációja a legmodernebb műszaki alapokra, illetve a Honda legújabb fejlesztéseire épül. Sikerét nem nehéz megjósolni, hiszen a négyajtós változat már 2015 végén bemutatkozott az Egyesült Államokban, és egyből el is hódította az Év észak-amerikai autója címet.

Az első európai ötajtósok gyártása az év vége felé rajtol, forgalmazásukat pedig 2017 első negyedévében kezdik meg a márkakereskedések. Az angol üzemegység nemcsak az európai és amerikai piacra termel, hanem egyéb fontos régiókba is exportál, így a Honda globális működésében is jelentős szerepet játszik.

Európában, így Magyarországon is a Civicet új fejlesztésű 1 és 1,5 literes benzines turbómotorokkal, valamint az ismert 1,6 literes turbódízel motorral lehet majd megvásárolni. Az 1 literes turbómotorról egyelőre annyit tudni, hogy erősebb lesz a jelenlegi 1,4-es 100 lovas alap blokknál, a másfél literes turbós egységről viszont tudjuk, hogy 180 lóerőt és 220 Nm nyomatékot mozgósít.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/