/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képeken az új Honda Jazz

2017. augusztus 14. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Honda jóval a Frankfurti Autószalon előtt leleplezte a megújult Jazzt, melynek a látványosabb megjelenés és belső kialakítás mellett a legnagyobb újdonsága a friss fejlesztésű 1,5 literes, 130 lóerős benzinmotorja. A modell egyébként maradt az a hihetetlenül praktikus kiskocsi, ami miatt rengetegen esküsznek rá.

A Jazz külső stílusjegyeinek változásai összhangban állnak a Honda termékpalettájának új arculatával, itt is visszaköszön a jellegzetes „Solid Wing Face”, azaz a markáns hűtőrács és fényszóró. Mindez kiegészül első lökhárító élei mentén futó, feltűnő légbeömlőkkel, míg hátul a lökhárító keskenyebb nyílásait egy fényes, fekete, műanyag betét köti össze a trapéz alakú alsó elemmel. Mindezt megkoronázza a vadonatúj Skyride Blue (metál égszínkék) fényezés, mely még jobban kiemeli a formát.

Az új Honda Jazz megőrizte elődei rendkívüli sokoldalúságát, no meg a kategóriaelső helykínálatot, kiegészítve a 345 literes, s lehajtott hátsó ülésekkel egészen 897 literig bővíthető csomagtérrel. Utastere a mágikus ülésrendszernek köszönhetően szabadon alakítható; a 60/40 arányban osztható ülések is hozzájárulnak, hogy akár 2480 mm hosszú és 1280 mm magas tárgyak is szállíthatók a Jazzben.

A modell alapfelszereltségének része a sebességtartó automatika, a fűtött ülések, a sötétedéskor bekapcsoló fényszórók, valamint a biztonságot fokozó City-Brake vészfékező rendszer is. A magasabb felszereltségi csomagok részeként elérhetők olyan kiegészítők, mint például a hétcolos képátlójú Honda Connect információs és szórakoztatóközpont, a parkolást segítő beépített kamera, a kulcsnélküli nyitás és indítás, valamint az ütközés erejét mérséklő fékrendszer, a sávtartó asszisztens, illetve a jelzőtábla felismerő rendszer.

A felfrissített Jazz Európában először lesz rendelhető 1,5 literes, 130 lóerős i-VTEC benzinmotorral. A Honda négyhengerese egyszerre erős és takarékos, fogyasztása 5,4 l/100 km, széndioxid-kibocsátása pedig CVT-váltóval 124 g/km. Az 1,5-ös hajtómű mellett a már ismert 1,3 literes, 102 lóerős i-VTEC motorral is választható lesz a modell.

A 130 lóerős hajtómű az új Dynamic felszereltségi csomag részeként rendelhető, ami számos karosszériaelemet is tartalmaz, úgymint az első lökhárító alatti, piros betéttel díszített karcsú légterelő, valamint a tagolt diffúzorelem. A Dynamic csomag ezen túlmenően magában foglalja a hátsó légterelőt, LED-fényszórókat, ködlámpákat, sportos küszöbborításokat, valamint a csillogó feketére fényezett könnyűfém felniket 185/55 R16 méretű abroncsokkal. Utasterében az egyedi, csíkos mintázatú kárpit, valamint a bőrborítású, narancssárga cérnával varrt kormány és váltógomb utal a gazdagabb felszereltségre.

A ráncfelvarrt Jazz a szeptemberi Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/