/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kétmilliárdot érhet ez a Bentley

2017. január 30. 16:55   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley-k drága autók, a Bentaygáért és a Continental GT-ért jóval 200 ezer dollár fölötti összeget kérnek, a Mulsanne-t pedig nem ússzuk meg 300 ezer dollár alatt. Na de akkor mit szóljunk 7 millió dollárhoz? Ez az 1928-as Bentley 4½-Litre Le Mans Sports a várakozások szerint ennyiért cserél majd gazdát egy márciusi árverésen.

A háború előtti Bentley-k egyre keresettebbek a gyűjtők körében, a gazdag versenymúlttal rendelkező példányokért mostanában már hétszámjegyű összeget is megadnak. Vagy annak a többszörösét. Mint ennél az 1928-ban gyártott, Vanden Plas karosszériás „Bobtail” 4½-Litre Le Mans Sports példánynál, amely szakértők szerint a ma létező legfontosabb Bentley.

A kocsit kétszer indították a Le Mans-i 24 órás futamon, míg 1928-ban műszaki hiba miatt feladni kényszerült a versenyt, 1929-ben a harmadik helyen ért célba. Ugyancsak 1929-ben, az autó második lett a Brooklands Double Twelve megmérettetésen. Nem sokkal ezután magánkézbe került, majd a Rose családnál kötött ki, akinek 40 éven keresztül a birtokában volt. A Bentley-t kétszer restaurálták, egyszer 1964-ben, másodszor 2009-ben, s jelenleg is kiváló állapotban van.

A március 10-11.-i floridai RM Sotheby’s árverésen szakértők szerint akár 6,5-7,5 millió dollárt is megadnak majd a történelmi jelentőségű Bentley-ért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/