/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiderült, mit tud a McLaren szuperautója

2018. február 09. 19:10   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren közzétett néhány fontos információt Senna szupersportautójáról, amely néhány hét múlva, a Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét. A minden idők legerősebb McLaren erőforrásával hajtott Senna 2,8 másodperc alatt sprintel 100-ra, csúcssebessége pedig 340 km/óra. Ötszáz darabot készítenek belőle, de már mindegyik előre elkelt.

A McLaren Sennát úgy tervezték meg és fejlesztették ki, hogy a közúton használható legszélsőségesebb sportkocsi legyen. Nem nevezhető esztétikusnak, inkább funkcionális; minden egyes karosszériaelemét az aerodinamikai egyensúly jegyében alakították ki. Akár 800 kilogrammnyi leszorítóerőt képes termelni.

A Senna négyliteres, duplaturbós V8-as hátsó-középmotorja 800 lóerős, maximális forgatónyomatéka 800 Nm. Így álló helyzetből 2,8 másodperc alatt katapultál százas tempóra, 6,8 másodperc alatt eléri a kétszázat, s egészen 340 km/óráig képes fokozni a sebességét. Szintén lenyűgöző adat, hogy a negyed mérföldet 9,9 másodperc alatt teszi meg. A motorhoz hétfokozatú, duplakuplungos automataváltót társítottak, amely a hátsó kerekeknek továbbítja az erőt. Manuálisan is vezérelhető a kormányra helyezett karbon váltófülekkel.

A kompletten szénszálas műanyagból kialakított karosszéria és utascella miatt a Senna száraz tömege csupán 1198 kilogramm, az F1 óta a legkönnyebb utcai McLaren a márka történetében. Az utastér alapkivitelben spártai, körös-körül nyers karbon alkatrészekkel és minimális műszerezettséggel. A szénszálas vázú, szerény párnázású ülések sínen tologathatók, támlájuk nem állítható. A sofőr a középső infotainment kijelzőről és a forgatható műszeregységről tájékozódik. Utóbbi a kiválasztott menetmódnak megfelelően több vagy kevesebb információt mutat. Verseny beállításnál például csak egy csík látszik belőle, a sebességgel, fordulatszámmal és az aktuális sebességfokozattal.

A McLaren Sennához egyedi abroncsokat fejlesztett a Pirelli. A versenypályára szánt, de utcán is használható, asszimetrikus mintázatú Pirelli P Zero Trofeo R gumik elöl 245/35 ZR 19, hátul 315/30 ZR 20 méretűek.

A Senna ötféle alapfényezéssel gurul ki a gyárból (Stealth Cosmos fekete, Trophy Kyanos kék, Trophy Mira narancs, Vision Pure fehér, Vision Victory szürke), de felár nélkül további 18-féle színnel vagy plusz pénzért 16-féle MSO speciális árnyalattal konfigurálható.

A McLaren Senna 750 ezer fontba kerül és összesen 500 darabot készítenek belőle, azonban már mindegyik példány előre elkelt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/