/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Kínai autó a legbiztonságosabb

2013. szeptember 25. 21:20   |   Autoblog
címkék:  

Megkapta az ötcsillagos maximális minősítést, sőt a valaha tesztelt egyik legbiztonságosabb autónak bizonyult a kínai Qoros 3 Sedan. A kínai négyajtós limuzin mind a négy vizsgálati területen brillírozott, 88 százalékos összesített eredményével eddig az idei év legjobbja.

A 2007-ben a Chery Automobile és az Israel Corporation holding által alapított Qoros márka az idei Genfi Autószalonon mutatta be első nemzetközi piacra szánt modelljét, a Qoros 3 Sedant, amely Kínában már kapható, Európába pedig az év végén érkezik meg.

A Qoros 3 az egyik legnagyobb kompakt modell lesz a piacon, hossza 4615 mm, szélessége 1839 mm, magassága 1445 mm, tengelytávja pedig 2690 mm. Tágas utasteret és 450 literes csomagteret kínál, ami bővíthető is. A műszerfal érdekessége a 20 centiméter átmérőjű kapacitív érintőképernyő, amely az okostelefonok kijelzőjéhez hasonlóan kezelhető.

A forgalmazás kezdetekor a Qoros 3 kétféle, variálható szelepvezérlésű 1,6 literes négyhengeres benzinmotorral lesz elérhető. A szívó kivitel 126 lóerőt és 155 Nm nyomatékot generál, míg a turbófeltöltésű egység 156 lóerőt és 210 Nm nyomatékot mozgósít. Mindkét hajtóműhöz hatfokozatú kézi váltó csatlakozik, de extraként hatgangos duplakuplungos szerkezet is választható hozzájuk. A Qoros az AVL céggel közösen azonban már két új Euro 6-os motoron is dolgozik, amelyek a cég jövőbeni modelljeibe is bekerülnek majd. Az egyik egy 130 lovas, 1,2 literes háromhengeres turbómotor, a másik pedig egy 1,6 literes négyhengeres, szintén turbófeltöltésű benzinmotor, 160 lóerős teljesítménnyel. Hatfokozatú kézi váltóval érkeznek, ám plusz pénzért hétsebességes duplakuplungos váltóval is társíthatók lesznek.

Akinek eddig, kínai termék révén, a Qoros 3 Sedannal kapcsolatban bármilyen ellenérzése volt, a kiváló eredménnyel zárult Euro NCAP törésteszt után nyilván megváltozik majd a véleménye. A kínai szedán 2013 legjobb eredményét produkálta: felnőttutas-védelme 95, gyermekvédelme 87, gyalogosvédelme 77, biztonsági asszisztens rendszerei pedig 81 százalékos minősítést kapott. Az összesített értékelésben legnagyobb súllyal szereplő (50%) felnőttutas-védelem vizsgálat frontális, hátsó és oldalirányú ütközés során méri a bent ülőkre ható erőket, és a Qoros 3 majdnem minden teszten maximális pontszámot kapott. Utascellája különösen masszív. A kínai autó gyermekvédelem területén is hibátlanul teljesített, és a gyalogosok testi épségére is különösen odafigyel. Az e területen szerzett 77 százalékos eredmény kivételesen jónak számít az európai mezőnyben.

A Qoros 3 Sedan ennél jobb európai bemutatkozásra nem is számíthatott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Okos Béla
2013-09-26 - 11:50

Ha ezt a verdát tényleg 3 millió forint környékén fogják árusítani, akkor a kategóriájában hasonló Skoda Octavia nemigen marad piacvezető az 5 milliós kezdő árával, de kistestvére a Rapid sem igen kell majd senkinek sem 4 millióért.


*/