/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kompakt szedán tanulmány a BMW-től

2015. november 23. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW a nemzetközi járműkiállítások egyik legjelentősebb kínai állomásán, a 2015-ös Kantoni Autószalonon a BMW bemutatta a vállalatcsoport kompakt méretű, négyajtós limuzinjának vízióját, a BMW Concept Compact Sedant.

A prémium kompakt járművek kínai piacán tapasztalható ugrásszerű érdeklődésre adott válaszként a BMW mélyreható elemzéseket és kutatásokat folytatott a kategóriát vezető irányvonalak és célcsoportok körében. A BMW Concept Compact Sedan a Kínában felnövő következő generáció széleskörű világszemléletének négykerekű tükörképe: a modell potenciális vásárlói tisztában vannak képességeikkel, dinamikus életet élnek, kivételesen magas igényeket támasztanak a minőséggel szemben, miközben jó érzékkel közelítenek az esztétikai szépséghez.

A kompakt szedán tanulmányt a BMW által fémjelzett karosszéria-arányok dinamizmusa járja át. Az ívelt motorháztető és a hosszú tengelytávolság vizuálisan megnyújtja a karosszériát, miközben az enyhén hátratolt utastér a modell sportos énjét hangsúlyozza. A tradicionális BMW-elemek okos alkalmazása, így a hosszan elnyújtott, emelkedő övvonal, a dinamikus karosszéria-vonalvezetés és a letisztult felületek együttese oldalnézetből az autó atletikus karakterét és a hamisítatlan BMW-örökséget tükrözi. Az övvonal alatt található diszkrét kilincsek már érintésre kinyitják az ajtókat.

A BMW Concept Compact Sedan precízen meghúzott élei és kontrasztos formái dinamikusan kidolgozott felületeket alkotnak, amelyeknek egyszerre elegáns és lendületes fény-árnyék játéka művészi alkotásokat idéz, miközben egy erőtől duzzadó karakter képét varázsolja az utakra. A Liquid Metal Bronze névre keresztelt bronzmetál színű külső fényezés pigmentjei aszerint játszanak az árnyakkal, hogy miként találkoznak a fénnyel. Az ablakkeretek és a visszapillantó-házak szárai polírozott alumínium kivitelűek, a kéttónusú, összetett küllőkialakítású felnik pedig 20 colosak.

A frontrészen a vese alakú hűtőrács és az első fényszórópár levágott ikergyűrű-motívumai azonnal felismerhetővé teszik a BMW Concept Compact Sedan tanulmányt. A „V” alakú központi légbeömlő három részre tagolja a frontrészt, szélesebb megjelenést láttatva. Ahogyan a frontrész, úgy a vízszintesen elrendezett hátsó is a sportosság jegyében készült. Az „L” alakú hátsó lámpák keskeny, elnyújtott fénycsíkjai is ezt a hatást erősítik tovább.

A BMW Concept Compact Sedan utasterébe pillantva azonnal egyértelművé válik, hogy a tanulmány a bajor gyártó széleskörű modellcsaládjának tagja. A műszerfal kialakítása teljes mértékben a vezetőre összpontosít: a formák és a vezérlőpanelek egytől egyig a volán mögött helyet foglaló felé fordulnak, s mindezt az utastéri betétek kormányoszlopnál összefutó ívei hangsúlyozzák még tovább. A „kúpos elrendezés” csúcsa a sokrétű Head-Up kijelző, amely a vezetéssel kapcsolatos összes lényeges információt közvetlenül a vezető látómezejébe vetíti.

A műszerfal egészét a nappa bőrözés, a nyitott pórusú fabetétek és a szálcsiszolt alumínium elemek exkluzív hármasa járja át, a kontrasztos varrású, bőrborítású felső rész pedig ugyancsak a felsőkategóriás luxuslimuzinok sajátja. A műszerfalat polírozott alumínium keret foglalja keretbe, amely narancssárga háttérvilágítást kapott.

A BMW Concept Compact Sedan utasterében fellelhető technológiai arzenál minden egyes elemét fényesre polírozott formában, végletekig finomított módszerekkel építették be a tervezők. A kormányon, a műszerfalon, a középkonzolon és az ajtókárpitokon található funkciók érintésérzékeny felületet kaptak, amelyek kikapcsolva magasfényű fekete színben ragyognak. A szélvédő kijelző és a 22 centiméteres központi kijelző mindeközben megjeleníti a vezetéshez szükséges és a kikapcsolódáshoz kívánt információkat.

Az exkluzív anyaghasználat, a prémium minőségű kialakítás, valamint a halvány narancssárga betétekkel megrajzolt, elefántcsont, szürkésbarna és melegbarna árnyalatú Nappa bőrülések a hátsó sorban is otthonos környezetet teremtenek. A hatalmas panoráma üvegtetőnek köszönhetően a hátsó üléssorban ülőket is természetes fényár fogadja.

Egyelőre nem tudni, hogy a BMW-nek milyen szándékai vannak a kompakt szedán tanulmánnyal, mindenesetre egy vonzó, ígéretes koncepció, amit szívesen látnánk Európában is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/