/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Konnektoros hibrid rendőrautó a Fordtól

2017. november 29. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A Ford az idei év elején lépett piacra a világ legelső hibrid hajtású járőrautójával – ma pedig a vállalat bemutatta a bűnüldöző szerveknek a jármű még gazdaságosabb, plug-in hibrid változatát, ami benzinfogyasztás nélkül is képes megtenni 34 kilométert.

A Ford első plug-in hibrid hajtású szolgálati autója, a Special Service Plug-In Hybrid Sedan kifejezetten rendőr- és tűzoltóparancsnokok, nyomozók és más, nem egyenruhás bűnüldöző szervek munkatársai számára készült, akik autóval végzik a munkájukat.

A jármű 3,3 kW-os fedélzeti töltőberendezésével egy 240 voltos csatlakozóról mindössze 2,5 óra alatt teljesen feltölthető a 7,6 kWh-s akkumulátor, bár a Ford biztos benne, hogy a legtöbb szolgálat számára elég lesz az USA-ban elterjedt 120 voltos hálózat is. A lítium-ion akkumulátorral az autó 34 kilométert tehet meg egy töltéssel, és akkumulátoros hajtással 137 km/óra végsebességet érhet el. Ha pedig az akkumulátor lemerül, az autót a benzin-elektromos rendszer hajtja tovább mintegy 800 kilométeren át, így sosem kell attól tartani, hogy a jármű töltés hiányában vesztegelni kényszerül.

A kifejezetten a szolgálathoz kialakított utastérben strapabíró szövetkárpit borítja az alacsony oldalpárnázású első üléseket, amelyeknek támlájában golyóálló lemezek védik az utasokat; a hátsó üléssort és a padlót műbőr, illetve műanyag borítás fedi. Az autó különleges felszereltségét megerősített felső rakodótálca, fém fegyverrögzítő konzol, a fej fölötti konzolba épített vörös-fehér villogó fény, a rendőri munkához hangolt alapjárat-beállítás, egyedi könnyűfém keréktárcsa és a csomagtérbe épített kiegészítő elektromos csatlakozó egészíti ki.

A Special Service Plug-In Hybrid Sedan megrendelői több különleges opció közül is választhatnak; ilyen például a kereső reflektor, a csomagtéri zárt tárolódoboz, a csomagtér-szellőztetés vagy a hátsó ajtónyitás letiltása. Ha felderítés közben árulkodó lehet a fény, egy speciális elsötétítő rendszer lekapcsolja a kabinvilágítást és a műszerfal megvilágítását; a járműhöz emellett többféle olyan fényhíd is rendelhető, amelyeket már rendszeresítettek a szokványos Ford rendőrautókban.

A hivatalos szervek decembertől rendelhetik meg a Special Service Plug-In Hybrid Sedan modellt, és az első autók jövő nyáron állhatnak szolgálatba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/