/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Közel a duplájára nőtt az autóbérlések száma hazánkban

2014. február 28. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Tavaly 88 százalékkal több bérautó-foglalás érkezett hazánkból, mint 2012-ben, és átlagosan 15 százalékkal költöttünk többet az előző évhez képest – derült ki az autokolcsonzes.hu legfrissebb elemzéséből. Megnőtt a belföldi autóbérlések száma, de még mindig a Spanyolországba és Olaszországba utazók foglalnak a legtöbbször, az USA-ba történő autókölcsönzés aránya visszaesett az előző évekhez képest.

A válságból való kilábalást jelzi az utazási kedv erősödése és a nyaralásra fordított költség növekedése a magyarok körében. Ezt támasztja alá az is, hogy 2013-ban 88 százalékkal több bérautó-foglalás érkezett hazánkból az autokolcsonzes.hu által használt nemzetközi foglaló rendszeren keresztül. Ezzel közép-kelet-európai viszonylatban az osztrákok, lengyelek és csehek után a negyedik helyen állunk az autóbérlés gyakoriságát tekintve. „Egyértelmű bővülés volt megfigyelhető a tavalyi év során a magyarországi bérautópiacon. Ehhez nagyban hozzájárult az online foglalások számának erőteljes növekedése is, ami 2013-ban már a foglalások 90 százalékát tette ki. Idén pedig még további bővülésre számítunk a hazai bérautópiacon” – mondta Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője.

A legnépszerűbb célpontok továbbra is Spanyolország és Olaszország voltak, a bérautó-foglalások közel 30 százaléka ide érkezett. Az Egyesült Államokba történő autókölcsönzések száma 4,5 százalékra csökkent, de Los Angeles még így is harmadik helyen áll a városok ranglistáján. „Az előző évekhez képest több mint 5 százalékkal megnőtt a belföldi autóbérlések száma, amiben jelentősen közrejátszhat, hogy egyre többen választják hazánk különböző nyaralóhelyeit külföldi pihenés helyett, illetve Magyarország egyre népszerűbb úti cél a külföldiek körében, akik közül sokan csak ide érkezésükkor, spontán bérelnek autót” – tette hozzá Árok Bianka.

Az autokolcsonzes.hu statisztikáiból az is kiderült, hogy 2013-ban átlagosan 15 százalékkal költöttek többet a magyarok autókölcsönzéskor. Bár a foglalási napok száma nem változott jelentősen az előző évekhez képest, tavaly már a bérlők 45 százaléka vett igénybe kárösszeg-visszatérítési szolgáltatást, amely töréskár esetén nyújt visszatérítési védelmet. A felmérésből jól látszik, hogy elsősorban még mindig a gazdaságos és kompakt járműveket keresik a magyarok, de már nem ritka az sem, hogy egy nagyobb társaság 7 vagy 9 fős kisbusszal indul útnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/