/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Közeli képeken az új Škoda SUV

2017. május 18. 09:35   |   Autoblog
címkék:  

Nem sokkal világpremierje előtt a cseh autógyártó betekintést engedett új kompakt szabadidőautójára, a Škoda Karoq modellre. A Karoq karakteres megjelenésű, számos kristályszerű részletével eleganciát sugároz. Most részletfotókon vehetjük szemügyre.

Az új Karoq tökéletesen tükrözi a Škoda új formai nyelvezetét. A hangsúlyosan háromdimenziós hatású orrészen a hűtőrácsot krómozott díszléc keretezi, amely függőleges kettős lamelláival, trapéz alakzatával már a Škoda szabadidőautóinak védjegyévé vált. A fényszórók kialakítását a cseh üvegművészet gazdag hagyományai ihlették. A teljeses LED-es fényszórók kristályszerű metszete valamint a nyolc fénycsíkból álló „szempilla” egyedülálló világítási képet alkot. A  nagyméretű Škoda logó büszkén feszít a motorháztetőn.

A LED-technika hátul is szerepet kap, a hátsó világítás, a féklámpa valamint a ködzárófény készül így. A formai nyelvezetnek megfelelően a hátsó lámpák keskenyek, letisztultak, kívül a sárvédőkbe, belül a csomagtartó ajtajába simulnak. A hátsó lámpák világítási képe a Škoda jellemző „C” betűjét vetítik.

A kompakt SUV 4382 mm hosszú, 1841 mm széles és 1605  mm magas. A hosszú tengelytáv 2638 mm (az összkerékhajtású modell esetében: 2630 mm), kényelmes útfekvést biztosít, és egyúttal nagyvonalúan tágas utasteret eredményez. A csomagtartó térfogata már alapesetben is 521 liter, de tovább növelhető 1630 literre. Az opcionális VarioFlex hátsó ülésekkel a csomagtartó térfogata 479 valamint 588 liter között változtatható. A VarioFlex rendszer három különálló hátsó ülést jelent, amelyek egyenként mozgathatók, állíthatók vagy akár ki is vehetők – ekkor a kompakt szabadidőautó 1810 literes rakterű furgonná alakul.

A belső térben újonnan tervezett műszerfal kapott helyet, ami egy magasabb felső és egy keskenyebb alsó szakaszra oszlik – az elválasztás különösen az első utasülés előtti nagyméretű felületeken figyelhető meg jól. A műszerfal  dekorelemei az első ajtók kárpitjain folytatódnak. A négy nagy szellőzőnyílás is függőleges elrendezésű, akárcsak a központi kijelző két oldalán a kezelőszervek kapcsolói. A LED belső világítás jelentős szerepet kapott a nagyvonalúan méretezett belső térben. A négy ajtó kárpitjainak felső részében vékony világító csíkokat rejtettek el a tervezők, amelyek folytatódnak a műszerfalon is. A vezető 10 árnyalat közül választhat, és a fényerőt is szabályozni tudja.

A Škoda a következő években folytatja Stratégia 2025 programja keretében modellkínálatának bővítését. Az új kompakt szabadidőautó világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/