Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lehullt a lepel a Volvo XC60-ról

2008. február 20. 10:31   |   tygger
címkék:  

Itt a szerda, úgyhogy itt a Volvo XC60 ígért premierjének ideje is. Végre nagyfelbontású képeket tudunk mutatni a szabadidőautóról.

Hétfőn ugyan már mutattunk néhány kiszivárgott felvételt a Volvo új kompakt szabadidőautójáról, az XC60-ról, ezeket azonban később a svéd gyár hivatalos kérésére eltávolítottuk. Ma azonban vége a titkolózásnak, a Volvo eleve szerdára ígérte a sajtóanyag kiadását, ennek pedig el is jött az ideje. Csak azt tudjuk mondani, amit korábban is, azaz a szabadidőautó amennyire lehetett, hű maradt a 2007-es Detroiti Autószalonon bemutatott tanulmányhoz.

Az Audi Q5, a BMW X3 és a leendő Mercedes GLK ellenfelének szánt XC60 az S40 és a V50 műszaki alapjaira épül, mindössze háromféle motorral lesz kapható az év második felétől. A D5-ös, öthengeres 2,4 literes dízelből a 163 és 185 lóerős változat is felkerült a palettára, benzinesből viszont egyedül a háromliteres, 285 lóerős, turbós hathengeres lesz elérhető. Az XC60-nak van egy feláras trükkje is, városi araszoláskor automatikusan fékez, amennyiben az első lökhárító túl közel kerül az autó előtti jármű hátsó lökhárítójához.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!