/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leleplezték az új Hyundai i20-ast

2014. augusztus 11. 11:00   |   Autoblog
címkék:  

A Hyundai ma közzétette az első képeket a 2014-es Párizsi Autószalonon debütáló új generációs i20 modelljéről. A márka legfrissebb újdonságával az európai városi autók piacán elért sikereit kívánja tovább folytatni, ugyanis a B szegmensben 2002 óta csaknem egymillió autót értékesített.

A jelenlegi i20 népszerűségénél fogva a vállalat legkelendőbb modelljei közé tartozik az öreg kontinensen. A gyártó az új i20-assal igyekszik minél szélesebb közönséget megcélozni, tovább javítani a márka megítélését, valamint megszilárdítani a Hyundai európai jelenlétét. Az új generációs i20-ast Európában tervezték és fejlesztették, tehát az európai vásárlók igényeit hivatott kielégíteni.

Az új padlólemezre épülő új generációs i20 tengelytávolsága elődjéhez képest 45 milliméterrel 2570 milliméterre nőtt, amelynek köszönhetően a modell kategóriája egyik legtágasabb belső terével büszkélkedhet. A hatékony térelosztás öt felnőtt utazását teszi lehetővé. A kombinált 1892 milliméteres első és hátsó lábtér kategóriájának legjobb értéke, akárcsak a csomagtér, melynek befogadó képessége 326 liter.

A vezető és utasai komfortérzetét szolgálja a panoráma napfénytető, amely billenthető, de akár teljesen el is tolható, hogy természetes fénnyel és friss levegővel töltse meg az utasteret. Az új generációs i20 továbbá integrált tolatókamerával van felszerelve.

Az új generációs i20 „folyékony szobrászat 2.0” dizájn-filozófia ihlette letisztult formaterve Rüsselsheimben, a Hyundai Motor németországi formatervezési központjában készült. A márka európai formatervező csapata merész orrészt álmodott meg. A felfelé futó, krómozott, hatszögletű hűtőrács esztétikai és technikai okok miatt lejjebb került. Keskeny, vízszintes rács köti össze az első lámpatesteket, amelyek kétfunkciós, projektoros fényszórókat, LED-es nappali menetfényt és LED-es helyzetjelzőket tartalmaznak. Az első ködlámpák az alacsonyabban elhelyezkedő hűtőmaszkban kaptak helyet.

A 4035 mm hosszú karosszériát a jármű oldalán teljes hosszában végigfutó, emelkedő övvonal, szépen kimunkált szegélyek és az ajtók alján található díszlécek teszik még vonzóbbá. Az új generációs i20 hátsó részén a fényes feketére festett C-oszlop azt az érzést kelti, mintha a tető lebegne. A bumeráng alakú, LED-es lámpatestek körülölelik a hátsó szárnyat és benyúlnak a csomagtartó fedelébe.

Az új Hyundai i20 hivatalos világpremierjére a 2014-es Párizsi Autószalonon, október 2-án kerül sor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/