/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leleplezték az új Nissan X-Trailt

2013. szeptember 13. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

A Frankfurti Autószalonon a Nissan leleplezte az X-Trail új generációját, amely elődjénél robosztusabb, modernebb lett és számos új, korszerű technológiát vonultat fel. Piaci bevezetése 2014 első negyedévében indul, a globális értékesítés pedig 2014 júliusában veszi kezdetét.

Az új X-Trail megőrizte, sőt tovább erősíti az elődmodell elismert terepjáró képességeit, ugyanakkor a Nissan piacvezető crossover modelljeiből (Qashqai, Juke, Murano) merítve egy sokoldalú és modern családi autót hozott létre a vásárlóknak. Az új X-Trail az előző generáció masszív és kiforrott konstrukcióját a crossoverek stílusával és kényelemmel ötvözi.

A Nissan számára rendkívül fontos X-Trailt világszerte kilenc különböző helyen fogják gyártani; a vállalat a frankfurti premierrel egyidejűleg hozza nyilvánosságra a különféle piaci változatokat. A világpremiert követően az új X-Trail piaci bevezetése 2014 első negyedévében indul, a globális értékesítés pedig 2014 júliusában veszi kezdetét. Az X-Trail elődje a vállalat történetének egyik legnagyobb darabszámban értékesített modellje volt, és a tervek szerint az új változat is jelentősen hozzájárul majd a Nissan Power 88 névre keresztelt középtávú (2011 és 2016 közötti időszakot átfogó) üzleti tervének teljesítéséhez.

Az új X-Trail formatervének megalkotásakor a fő cél az volt, hogy a modern crossoverek lendületes, stílusos vonalait egyesítsék a szabadidő-autók jellegzetes, robusztus megjelenésével. Az X-Trail előző generációjának szögletes vonalvezetését az új modellnél egy prémium jellegűbb és dinamikusabb formavilág váltotta fel. A markáns vonalakat egyedi elegáns ívek és magasan futó kerékjáratok keretezik, és a karosszéria számos pontján megfigyelhetők a Nissanra jellemző formajegyek, mint például a bumeráng alakú hátsó lámpák, a nappali LED menetfényekkel kiegészített fényszórók és a jellegzetes alakú D-oszlop. A magasabb felszereltségű modellekhez alapfelszereltségként LED fényszórók járnak, amelyekben a tompított és a távolsági fényt egyaránt diódák szolgáltatják. A 19 colos könnyűfém keréktárcsák tovább javítják az új X-Trail vonzó megjelenését.

A belső térben a prémium atmoszféráról a krómdíszítések és a fémes és zongoralakk-fekete betétek gondoskodnak.  A feláras extrák között különleges szövetkárpitozás, valamint teljes bőrkárpitozás is megtalálható, színben kontrasztos varrással. A tágas utastérben kényelmes ülések várják az utasokat, és opcióként két további ülés beépítésével a férőhelyek száma hétre növelhető.

A praktikus megoldások között megemlíthetők a csaknem 80 fokban nyíló hátsó oldalajtók, amelyek nemcsak kényelmesebb be- és kiszállást biztosítanak, hanem jelentősen megkönnyítik a gyermekülések be- és kiszerelését.  A megnövelt tengelytávnak köszönhetően a középső üléssorban több hely jut az utasok lábának, az új első ülések pedig jobban formázott üléstámlával rendelkeznek. A csomagtér növelése érdekében a középső sorban lévő ülések ledönthetők és elcsúsztathatók, a hétüléses kivitelekben pedig a harmadik sorban lévő ülések lebillenthetők. A praktikus kiegészítők közé tartozik az ülések között elhelyezett, nagyméretű tárolódoboz is, amelyben egy külön tálca található. A dobozban kényelmesen elfér egy iPad vagy egy 10 hüvelykes táblagép.

Az új X-Trail intelligens és kettős csomagtérpadlója rugalmas tárolási lehetőségeket kínál, tovább fokozva ezzel az előző modell sokoldalúságát. A raktér egy kézzel, egyetlen mozdulattal felső és alsó rekeszekre osztható. A raktérpadló a legfelső állásában akár 10 kg, legalsó helyzetében akár 75 kg csomag elhelyezésére alkalmas. A megosztott csomagtér alsó részében a tulajdonos elhelyezheti például a babakocsit vagy a nagyobb tárgyakat, ugyanakkor a felső részen egy jól kihasználható tárolófelületet kap a kisebb tárgyak szállítására. A távvezérlésű elektromos csomagtérajtónak köszönhetően a csomagtér minden eddiginél egyszerűbben elérhető.

Az új X-Trail a forgalmazás jövő évi megkezdésekor a piacon elérhető egyik legkorszerűbb autó lesz. A folyamatos online kapcsolatot biztosító X-Trail az első olyan modell, amelyet a NissanConnect integrált navigációs, információs és szórakoztató rendszer új generációjával szereltek fel. A NissanConnect legújabb változatához már okostelefonok is csatlakoztathatók, így a tulajdonosok folyamatosan kapcsolatban maradhatnak a külvilággal, bárhová is vezet az útjuk. A nagyméretű, 7 colos érintőképernyőn számos alkalmazás, például közösségi média platformok (Facebook, Twitter) vagy szórakoztató alkalmazások (Eurosport, Tune-In) érhetők el.

A műholdas navigációs rendszer legújabb generációja az integrált Google szolgáltatásnak köszönhetően az időjárás-előrejelzéstől az üzemanyagtöltő állomások, szállodák, éttermek és különféle érdekes pontok helyzetéig számos hasznos információval segíti a tájékozódást. Az egyre népszerűbb Send-to-Car funkció lehetővé teszi a vezető számára, hogy az otthon megtervezett útvonalat egyetlen gombnyomással elküldje az autóba integrált NissanConnect rendszernek. A rendszer Bluetooth hangátviteli és mobiltelefon-kihangosítási funkciót is tartalmaz, valamint Aux-in és USB bemenetekkel rendelkezik.

Az új X-Trail-ben továbbra is a Nissan ALL MODE 4x4i elektronikus négykerék-meghajtású rendszere szolgál. A középkonzolon elhelyezett forgókapcsolóval szabályozható rendszer kétkerék-meghajtású, automatikus vagy állandó négykerék-meghajtású üzemmódok kiválasztását teszi lehetővé. Az alapértelmezett (automatikus) üzemmódban a rendszer a gázpedál állása, a motor fordulatszáma és a nyomaték folyamatos figyelésével felkészül a kerekek kipörgésére, és 80 km/órás sebesség alatt szükség szerint osztja el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között.

E sebesség fölött a rendszer a kerekek kipörgésére a nyomaték hátsó tengelyre küldésével válaszol, hogy mielőbb visszaállítsa a kerekek tapadását. Nehéz útviszonyok között és alacsony sebességnél az új X-Trail Lock üzemmódba kapcsolható, amely állandó négykerék-meghajtást biztosít. Ezen kívül a vezető kétkerék-meghajtású üzemmódot is választhat.

A kompakt szabadidőautó-tulajdonosok elvárásaihoz igazodva az X-Trail négy elektronikus rendszerrel gondoskodik a kényelmesebb és biztonságosabb autózásról. A két újdonság az aktív futóműszabályozás és az aktív motorfék. Az aktív futóműszabályozás folyamatosan figyeli az útfelületet, észleli a nagyobb úthullámokat, és a csillapítás módosításával igyekszik kompenzálni a karosszéria esetleges dőlését.  Az aktív motorfék az Xtronic sebességváltó hatékony működését és jó szabályozási lehetőségeit kihasználva a szükséges mértékű motorfékkel segíti a kanyarodás vagy az álló helyzetre történő lassítás elvégzését. A rendszer előnyei a rövidebb féktávolságban, a fékek jobb kezelhetőségében és kisebb pedálerőt igénylő, jobb fékezési érzetben mutatkoznak meg.

A kategóriában újdonságnak számító, harmadik rendszer az aktív nyomvonal-szabályozás. A sebességet, a kormányzás szögét, a gázpedál állását és a fékezést figyelő érzékelőkkel kiegészített aktív nyomvonal-szabályozás szükség esetén a kerekek külön fékezésével csökkenti az alulkormányzottságot, és segíti a vezetőt a biztonságosabb kanyarodási ív megválasztásában. Ez a rendszer különösen csúszós, nedves útfelületen hatásos. Végül, az új X-Trail a hegymeneti elindulást segítő rendszerrel és lejtmenet-vezérlő rendszerrel is rendelkezik.

Az X-Trailt legújabb generációs, kisebb lökettérfogatú motorokkal szerelik fel,  amelyekről bővebb információkat az autó jövő évi európai forgalmazását megelőzően tesznek közzé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/