Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lenyitották a leggyorsabb Lamborghini tetejét

2018. március 19. 15:35   |   DG
címkék:  

A Nürburgring északi szakaszán leggyorsabbnak bizonyult Lamborghini Huracan Performante modellből elkészítették a Spyder változatot, amely a kupé szédületes menetteljesítményeit a nyitott tetős száguldás élményével kombinálja. Az első példányok nyáron kerülnek az utakra.

A Huracán Performante Spyder közúton és versenypályán is egyformán kiemelkedő teljesítményre képes; ez már a külsején is meglátszik. Építésénél az alumíniumot szénszállal kombinálták, amely számos helyen nyers valójában tűnik fel a karosszérián. S nem akármilyen karbon szövetről van szó, hanem a Lamborghini által szabadalmaztatott ’forged composite’ anyagról, amely bonyolult geometriai formákat is felvehet. A Performante Spyderen ilyet alkalmaztak az első és hátsó spoileren, a motorháztetőn, a hátsó szoknyán és a diffúzoron.

A Spyderen is találhatók aktív aerodinamikai elemek, mint a kupén. Ezek a körülményeknek megfelelően variálják a leszorítóerőt és kanyarban jobban az útra tapasztják az autót. A Spyder a magnetoreologikus adaptív felfüggesztést, a dinamikus kormányzást, továbbá a hátsó differenciálzárral kiegészített Haldexes összkerékhajtást is a kupé modelltől vette át. Vezetési üzemmódokból háromféle áll rendelkezésre.

A Huracan Performante elektrohidraulikusan működtetett vászontetőt kapott, amellyel a kocsi lenyitott állapotában is megőrzi a merevségét. 17 másodperc alatt nyílik le, akár 50 km/órás sebességig. A hátsó ablak külön nyitható.

A Huracan Performante Spyder 5,2 literes V10-es szívómotorja 640 lóerős és 600 Nm nyomatékú, akárcsak a Performante Coupéban. A teljes nyomaték 70%-a, azaz 420 Nm már 1000-es fordulatszámon jelen van. Az 1507 kilogrammos Performante Spyder 3,1 másodperc alatt sprintel százra, 9,3 másodperc alatt eléri a kétszázas tempót és 325 km/órával is képes száguldani. Elképesztő módon is fékez, százas tempóról mindössze 31,5 méter alatt megáll.

A Lamborghini Huracán Performante Spyder nyáron érkezik, alapára 219 585 euró, illetve 308 859 dollár.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!