/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ma véget ér a kötelező kampány

2015. november 30. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Éjfélig még válthatnak az autósok az utóbbi évek legnagyobb díjemelését hozó kötelező biztosítási kampányában. A ma záruló kampány érdekessége, hogy a díjemelések közepette nemcsak a január elsejei évfordulós ügyfelek, de a nemrég csődbe ment Astra Biztosító ügyfelei sem váltottak az elvárt számban, utóbbiak komoly kockázatot vállalva döntésükkel.

A százalékosan nagy, de forintálisan még a tűréshatáron belül maradó díjemelés ezúttal általánosnak volt mondható a hazai gépjármű-felelősségbiztosítók között. Az internetes alkuszi portálok adatai szerint azonban a váltók száma ennek ellenére elmarad a múlt évi háromszázezertől. A Biztosítás.HU szerint trendfordulót jelez, hogy az autósok a biztosítóváltás helyett inkább elfogadták az átlagosan 2-3000, nemritkán akár 5000 forintot is meghaladó díjemeléseket. Ennek oka, hogy mivel minden biztosító emelt a tavalyi kampányban kínált díjához képest, ezért az autósok nem találtak maguknak annyival kedvezőbb ajánlatot, mely váltásra ösztönözte volna őket.

Az alkusz szerint ez önmagában még nem baj, mert a díjemelkedés fedezetet teremt az egyébként dinamikusan növekvő károk kifizetésére, de fontos, hogy a biztosítókkal „ne szaladjon el a ló” és az ügyfelek se kényelmesedjenek el a jövőben, vagyis minden évfordulókor ellenőrizzék díjaikat, még akkor is, ha épp nem találnak maguknak kedvezőbbet. Ellenkező esetben elvész az az autósok számára megnyert, mintegy 60 milliárd forintnyi megtakarítás, melyet az elmúlt 13 év során az internetes transzparencia által kikényszerített biztosítási díjverseny hozott számukra.

Az idei díjemeléseknél nagyobb probléma, hogy a mai nappal tevékenységét tulajdonképpen befejező magyarországi Astra Biztosítónál még mindig közel 20 ezer ügyfél maradt, miközben az Astra már le sem könyveli a hozzá befizetett díjakat és nem ad ki díjigazolást sem. Ezeknek az ügyfeleknek nyilván nehéz olyan olcsó biztosítást találni, mint amilyen az Astrás előzményük volt, de ennek ellenére azonnal távozniuk kell az Astrától. Ehhez csupán annyi dolguk van, hogy új biztosítást kötnek más hazai társaságnál (vagyis felmondás intézése nélkül hagyhatják el jelenlegi biztosítójukat).

A kampány tehát ma zárul a december 31-i évfordulós, mintegy 2 millió autós számára, ami technikailag annyit jelent, hogy akik még szeretnének váltani, azoknak az alkuszok ma éjfélig tudják fogadni az igényét, utána pedig önállóan kell felmondaniuk jelenlegi biztosítójuknál, amit vagy személyesen az ügyfélszolgálatokon vagy faxon tehetnek meg december elseje éjfélig (amennyiben találnak szabad faxvonalat biztosítójukhoz).

Kiadta: Biztosítás.HU

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/