/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Májustól három műszakban termel a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

2014. március 18. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A termékek iránti nagy keresletnek köszönhetően a kecskeméti Mercedes-Benz gyár májustól a nap 24 órájában, azaz három műszakban fog autót gyártani. Ezzel további termelőkapacitás áll majd az új Mercedes kompaktautó-generáció rendelkezésére.

A Mercedes-Benz A-, B-, CLA- és GLA-modelljeinek gyártása a rastatti és kecskeméti üzemekben továbbra is teljes erőbedobással folyik. Kecskeméten a B- és CLA-osztályokat gyártják, ez utóbbi modell kizárólag a magyarországi üzemben készül. A nagy kereslet miatt az elmúlt évben mindkét gyár több szombati napon is termelt. Ez a rugalmas, szorosan a piaci igényekhez igazodó üzemeltetés – függetlenül a kecskeméti harmadik műszak bevezetésétől – az idei évben is tovább folytatódik.

A kecskeméti gyárat kevesebb mint négy évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően 2012 márciusában adták át, és azóta a legmodernebb technológia segítségével gyártja a rastatti gyárral együtt a B-osztályt. 2013. január óta kizárólag Kecskeméten készül az új négyajtós kompakt CLA kupé, amely innen jut el a vevőkhöz a világ minden tájára. 2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült.

Az időközben több mint 3000 magyar munkavállalót foglalkoztató gyár ismét a régió legvonzóbb munkáltatója lett a legfrissebb kutatások szerint – nem utolsósorban köszönhető ez a gyár munkatársainak magas fokú szakképzettségének, valamint annak az úttörő kezdeményezésnek is, hogy a vállalat magyar partnerekkel közösen, német mintára meghonosította a duális szakképzést és a duális főiskolai képzést. A kecskeméti régió hosszú távú erősödése és a magyar járműipar központjaként történő megszilárdulása volt a célja azon stratégiai partnerségi megállapodásnak, amelyet a Daimler AG 2012-ben a Magyar Kormánnyal írt alá.

Amúgy jól fogynak a kompakt Mercedes modellek. Februárban 28 211 A-, B- és CLA-osztályos modellt adtak el, ez egy negyeddel több, mint az előző év hasonló időszakának darabszáma (+27,4%). Az év eleje óta 55 409 ügyfél választott Mercedes-Benz kompakt autót (+29,7%). További növekedés várható a negyedik kompakt modell, a GLA piaci bevezetésétől: március 15-étől már elérhető a piacokon.

Már a tavalyi évben is rekord eredményeket könyvelhetett el a Mercedes: összesen 371 399 vevő választotta a csillagos kompakt modellek egyikét (64 százalékkal többen, mint 2012-ben). Az A- és B-osztály mellett a négyajtós CLA kupé is nagyszerű fogadtatásnak örvend. Elsősorban az A- és CLA-osztályokkal nyitott a márka új ügyfelek felé: minden második ilyen modellt vásárolt Mercedes-ügyfél korábban más autógyártók termékét vezette.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/