/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Másképpen parkolnak a férfiak és a nők

2015. június 30. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

A Goodyear a magyar sofőrök parkolási szokásainak vizsgálatával bízta meg az NRC Netpanelét 2015 júniusában, akik 1200 fős mintavétellel mérték fel a 18-59 éves magyar lakosság parkolási szokásait. Az autózásban fennálló nemi különbségek parkolási szokásainkban is tetten érhetők. A férfiak 61%-a vezet autót, ráadásul az erősebb nem 41%-a olyan autóval közlekedik, amelyet egyedül használ. A nők esetében ez az arány csupán 41%, s mindössze a hölgyek egyötöde ülhet teljesen saját – nem családi – autó volánja mögé.

A nők orral előre, a férfiak tolatva parkolnak

Jobban szeretünk előrefelé parkolni. A válaszadók – ugyan csak egy hajszálnyival – de mégis többen gondolják úgy, hogy jobb orral előre parkolni, ugyanis 56% állítja ezt, míg 44% inkább betolat. A nők háromnegyede előrefelé áll be a parkolóhelyekre, a férfiak többsége, (56%-uk) inkább hátrafelé. Parkoláskor a férfiakra alapvetően sokkal inkább jellemző a tükörhasználat, mint a nőkre (86%-uk minden esetben belepillant, míg a nőknek csupán 67%-a). A hátrafordulás inkább a nőkre jellemző, hiszen 60%-uk vallja, hogy minden parkolásnál így tesz, míg a férfiaknál ez az arány szignifikánsan alacsonyabb az átlaghoz képest (47%).

A nőkkel előfordul, hogy mást kérnek meg, hogy parkoljon be helyettük

A 18-59 éves autóvezetők 15%-ával fordult már elő, hogy valaki mást kértek meg, hogy parkoljon be helyettük. Az ilyen segítséget igénybe vevők körében sokkal több a nő, a 40 év alatti és a felsőfokú végzettségű.

A hölgyek egynegyedével (26%) fordul elő kisebb-nagyobb rendszerességgel, hogy mást kérnek meg, hogy parkoljon be helyettük. A férfiak 93%-ával még nem fordult elő, hogy más parkolt volna be helyettük.

A férfiak a szűk helyekre is beparkolnak, a nők szeretnek kényelmesebben kiszállni

Minden negyedik férfi (26%) olyan helyre is beáll autójával, ahol azután nehéz kiszállni. Mindössze 17%-uk válaszolta, hogy szűkös helyre történő parkolás helyett inkább tovább keres parkolóhelyet. Tízből mindössze egy (11%) női sofőr vállalja a nehézkes kiszállást az autóból egy szűkös helyre történő parkolás után. A megkérdezettek 70%-ával már előfordult, hogy gumiabroncsával súrolta a padkát, vagy ütközött a járdaszegéllyel, arányait tekintve a férfiak 58%-a válaszolt így, de a nők jobban kímélik az autójukat a padkázástól, mert csak 42 százalékukkal játszódott le ilyen eset.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/