/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még erősebb lett a BMW M5/M6

2013. május 21. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW felfrissítette az 5-ös sorozat teljes palettáját. A limuzin mellett a Touring és a Gran Turismo verzió is megújul, és az M GmbH is kezelésbe vette az M5 2011-ben bemutatott kiadását. Az új modellhez immár rendelhető 15 lóerős többletteljesítményt kínáló Competition Package, de új fényezések, bőrkárpitok és felszerelések is megjelentek a választékban.

A BMW M5 motorterében továbbra is a 4,4 literes, M TwinPower Turbo technológiával felvértezett V8-as erőforrás dolgozik, 560 lóerős csúcsteljesítménnyel. A hétsebességes M duplakuplungos automataváltóval, az aktív M differenciálművel és a kifejezetten a típushoz fejlesztett sportfutóművel a BMW M5 menetteljesítményei garantálják a legendás vezetési élményt, minden helyzetben. Az új M5-höz opcionálisan rendelhető Competition Package pedig 575 lóerősre növeli a motor maximális teljesítményét.

A Competition Package célja, hogy tovább javítsa a BMW M5 kezelhetőségét, miközben a 6000 és 7000 közti fordulatszám-tartományban a duplaturbós V8-as motor az alap 560 lóerő helyett 575 lóerőt zúdít az aszfaltra. 2013 márciusától ráadásul már a vadonatúj fejlesztésű M karbon-kerámia fékrendszer is elérhető az M5-höz.

Az új BMW M5 egyik legjelentősebb optikai innovációja a teljesen átdolgozott hűtőrács, amely a bal „vesébe” integrált modellmegjelöléssel és az M GmbH duplaküllős könnyűfém felnijeire emlékeztető függőleges tagolással az M6-tal és az M6 Gran Coupéval megkezdett irányvonalat követi. Az alapfelszereltség részeként kínált xenon fényszórókon felül júliustól a 6-os és a 7-es sorozathoz már elérhető Adaptive LED fényszórók is rendelhetők lesznek az M5-höz. A 2014-es modellévű kiadáshoz teljesen új hátsó lámpákat is terveztek a mérnökök, melyeknek feltűnően vékony LED csíkjai összetéveszthetetlenné teszik az éjszakában az új sportlimuzint.

A volán mögötti legendás M érzést tovább erősíti a vadonatúj M bőrkormány, amely az új hűtőrácshoz hasonlóan a sportrészleg duplaküllős felnijeit juttatja a sofőr eszébe. A belső tér helykínálata tovább nőtt a középső kartámasz alá rejtett tárolórekesz megnövelésével, az iDrive operációs rendszer központi kijelzője pedig króm szegélyt kapott. Most először, az új M5 opciós listájára felkerül az érintés-érzékeny Touch Controller, amellyel bármilyen karaktert előhívhatunk, például amikor a navigációs rendszert állítjuk be.

Szintén júliustól bővül a BMW Individual opcióhoz elérhető fényezések listája is, a Pure Metal Silver névre keresztelt ezüstmetál, a fémesen barna Pyrite Brown metallic, a Frozen Blue fantázianevű kék és a 6-os Gran Coupéról ismert BMW Individual matt árnyalatokkal. Az újfajta fényezések mindegyike elegánsan csillogó ruhába öltözteti az új M5-öt, amely a festékanyagba kevert apró fémrészecskéknek köszönhető. Bárhonnan is esik a karosszériára a fény, a fémrészecskék és a gondosan kikevert festékanyag együttese minden szögből az új BMW M5 dinamikus vonalait hangsúlyozza. Az exkluzív bőrözések lehetősége a Cashmere Beige nevű bézs, illetve a Nutmeg névre hallgató sötétdió árnyalatokkal bővül.

A BMW ConnectedDrive júliustól elérhető intelligens újításainak köszönhetően az új BMW M5 a biztonság terén is a legjobbak közé kerül. Az innovatív, sávelhagyásra figyelmeztető és vészfékezéssel dolgozó, ütközésre felkészítő, vezetést támogató rendszerek, valamint a széleskörű mobil szolgáltatások a vezetés közbeni biztonságról gondoskodnak, míg a professzionális szórakoztató rendszer a fejedelmi kényelemért felel. Az ütközésre figyelmeztető és felkészítő rendszer egy, a szélvédő mögé szerelt kamerán keresztül figyeli a forgalomban résztvevő járműveket és gyalogosokat, veszély esetén pedig egyértelmű, látható és hallgató figyelmeztető jelzésekkel jelez a sofőrnek. Legvégső esetben a rendszer önmagától is közbeavatkozik, mindvégig kontrollálható vészfékezéssel igyekszik mérsékelni az ütközés mértékét. A fényszóró-asszisztens júliustól az új M5-höz is elérhető opcionálisan, a sávváltásra figyelmeztető rendszer pedig már 20 km/órás sebesség felett aktiválható.

Az új BMW M5 új online szórakoztató rendszerének köszönhetően számtalan rádióállomás közül válogathatunk, miközben hozzáférést enged egy online zenetárhoz is, amelyben körülbelül 12 millió zeneszám található.

A frissítéssel az BMW M5 ára nem változott, bruttó kiskereskedelmi ára továbbra is 29 999 000 forint.

A Competition Package júliustól az M6 Coupe, Convertible és Gran Coupe modellekhez is elérhető. A csomag ez esetben sem csupán a menetteljesítményt fokozza, hanem javít a kezelhetőségen is. A csomag része ugyanis a futómű tuning; feszesebb a csillapítás és merevebbek a stabilizátorrudak, az M5 1 centiméteres ültetést is kap. Emellett az aktív hátsó M differenciálművet és az M-specifikus kormányzást úgy hangolták, hogy még nagyobb élményt jelentsen az autózás. Külsőleg a speciális duplaküllős, 20 hüvelykes felnik és a fekete krómvégekkel lezárt sportkipufogó-rendszer az árulkodó jelek.

A Competition csomag 0,1 szekundumot farag le az M modellek nulla-százas, és kéttizedet a nulla-kétszázas gyorsulásából, emellett javítja a kanyarvételi tulajdonságokat és a rugalmasságot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/