Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megizmosodott a Ford Fiesta ST

2016. március 04. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford a Genfi Autószalonon mutatta be az új Ford Fiesta ST200 modellt, melynek 1,6 literes EcoBoost benzinmotorja 10 százalékkal több teljesítményt (200 LE) és 20 százalékkal több forgatónyomatékot (290 Nm) ad le. A Fiesta ST200 gyártása júniusban kezdődik, és az első vásárlók már kevéssel ezután meg is kapják autóikat.

Minden idők legerősebb sorozatgyártású Fiestája, a Fiesta ST200 6,7 másodperc alatt gyorsít 100 km/órára (-0,2 mp), és felszereltségében olyan tételek szerepelnek, mint az egyedi Storm Grey fényezés, a matt fekete könnyűfém keréktárcsák vagy a különleges utastéri elemek.

Exkluzív külső fényezése és 17 colos könnyűfém keréktárcsái mellett a Fiesta ST200 modellek vörösre festett féknyergeket kínálnak, valamint még gazdagabb belső felszereltséget, amelyben a Recaro sportülések faszén-árnyalatú részleges bőrkárpitozását ezüstszínű öltések díszítik, s az összképet megvilágított küszöbdíszlécek és ezüstszínű díszítéssel kiegészített biztonsági övek teszik teljessé.

A Fiesta ST200 1,6 literes EcoBoost motorja 18 lóerővel és 50 newtonméterrel erősebb lett, és akár 20 másodpercig is képes ideiglenes túltöltéssel működni. A mérnökök rövidebbre méretezték a Fiesta ST eredetileg 3,82-es végáttételét (az új érték 4,06), így az autó a magasabb sebességfokozatokban is fürgébben gyorsít. A végsebesség 230 km/óra (+7 km/óra).

Akárcsak a Fiesta ST esetében, az új ST200 változatnál is modern megoldások javítják az autó kanyarmeneti tulajdonságait és fordulékonyságát. A kocsi továbbfejlesztett nyomatékvektor szabályozást és három üzemmódba kapcsolható menetstabilizáló rendszert kapott, továbbá speciálisan módosított kormánycsuklót, egyedi első és hátsó spirálrugókat és lengéscsillapítókat szereltek bele. A kormánymű 13,69:1 arányú áttételezése és rövidebb irányítókarja közvetlenebb kormányreakciókat biztosít, a fékteljesítményt pedig nagyobb méretű tandem főfékhengerek és hátsó tárcsafékek fokozzák.

A Fiesta ST200 gyártása júniusban kezdődik, és az első vásárlók már kevéssel ezután meg is kapják autóikat.

 


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!