/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megjelent a dízelmotor Amerika kedvenc pickupjában

2018. január 12. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Egy dízelmotor vonóereje verhetetlen, tökéletesen illik a legendás F-150 pickuphoz. Tavasszal meg is jelenik a kínálatban az első gázolajos egység, a 3 literes Power Stroke turbódízel, amelyet a Ford Európa gyárt majd. A 250 lovas és 596 Nm nyomatékú erőforrás kategóriaelső vontatási kapacitással és hasznos teherbírással ruházza fel az F-150 pickupot.

A Ford angliai Dagenham Motorgyárában összeszerelt dízel erőforrás az értékesítési csúcsokat döntő F-150 modellben 250 lóerőt ad le 3250-es fordulatszámon, és a maximális, 596 Nm-es forgatónyomatéka már 1750-es fordulatszámtól rendelkezésre áll. Részben ennek is köszönhető, hogy a dízel F-150 vontatási kapacitása 5171 kg, hasznos teherbírása pedig 916 kg, miközben az autó tervezett országúti üzemanyag-fogyasztása csupán 7,8 l/100 km.

Az új 3,0 literes Power Stroke erőforrás szilárdabb és kisebb tömegű, mint elődje volt; ezt olyan megoldásokkal sikerült elérni, mint a motorblokk kompakt grafitos vasöntési technológiája, vagy a kovácsolt acélból készült főtengely alkalmazása. A gyorsabb gázreakciók és a kisebb turbólyuk érdekében a motort nagy hatékonyságú, változó geometriájú turbótöltővel szerelték fel. A közös nyomócsöves üzemanyag-befecskendezési rendszer precízen szabályozza a teljesítményt és az üzemanyag-fogyasztást, és a 200 bar befecskendezési nyomás simább, halkabb működést és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményez.

A motor kettős üzemanyagszűrőt és alumíniumöntvény olajteknőt kapott, s az energiaveszteséget kétlépcsős olajpumpa mérsékli. A motor által mechanikusan meghajtott hűtőventilátor és a radiátorlezáró lamellák javítják az autó teljesítményét a magas hőmérsékleten vagy nagy tengerszint feletti magasságban végzett munka során; ez a megoldás komoly előnyt jelent a versenytársak elektromos hűtőventilátoraihoz képest.

Ha az autóval kevésbé kemény körülmények közt vontatnak vagy szállítanak, az F-150 motorvezérlő rendszere egy folyadékos tengelykapcsoló segítségével csökkenti a ventilátor terhelését, és lezárja a két hűtőrács-lamellát, javítva ezzel a jármű légellenállását, és tovább csökkentve a motor energiaveszteségét. A fogyasztást és az emissziót jelentős mértékben csökkenti a különleges kalibrálású SelectShift tízfokozatú automata sebességváltó és az automatikus start/stop rendszer is.

A Ford a 2017-es évben 896 764 darab F-sorozatú haszongépjárművet értékesített az USA-ban ami 9,3 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és 2005 óta a legjobb értékesítési eredménynek számít. Az F-sorozat tavaly már 41. alkalommal kapta meg az Amerika Legkelendőbb Pickupja címet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/