/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új Aston Martin Vantage

2017. november 22. 13:10   |   Autoblog
címkék:  

Új korszakot nyit az Aston Martin életében az új Vantage modell, amely teljesen új formanyelvezettel és Mercedes-AMG eredetű turbómotorral viszi tovább a brit márka legfontosabb sportautó-dinasztiáját.

Az új Aston Martin Vantage egy merőben új, kifejező formanyelvvel ismertet meg minket. A tiszta, szobrászi formák atletikus, ragadozó kiállást hoznak létre, míg a rövid túlnyúlások, a széles váll és az izmos sárvédők agilitást és dinamizmust sugároznak. Mégis, az új Aston Martin leginkább az új stílusú fényszóróitól és hátsó lámpáitól válik egyedivé és emlékezetessé. Elöl egy ragadozó szemeire emlékeztető fényforrásokat találunk, hátul pedig a far teljes szélességében futó LED-es csíklámpát látunk, ami összetéveszthetetlenné teszi a brit gépet.

Az aerodinamikai teljesítmény kiemelt szempont volt a Vantage karosszériájának kialakításakor. Így a letisztult, egyetlen hatalmas légbeömlővel tarkított orrkötényre gyárilag motorsportos ihletésű alsó toldatot illesztettek, széles küszöbspoilerekkel látták el az autót, hátulra pedig speciális diffúzort szereltek. Ezek kisimítják az autó alatti és melletti légáramlatokat és komoly leszorítóerőt termelnek.

A dizájn a Vantage kabinjában is kiemelt szerephez jutott, ahol a hosszú, hullámos vonalak helyett éles, fókuszált vonalakkal találkozunk. A Vantage-ben a magas váll és az alacsony üléspozíció kettőse intenzívebb vezetési élményt kínál, emellett a kifutó Vantage-hoz képest nagyobb fejtérrel is megajándékoz. A legtöbb dolgot kerek tekerő/nyomógombokkal lehet állítani, még a váltót is háromszög alakba rendezett gombokkal lehet vezérelni. Rakodóhelyből is akad bőven, az ülések mögött és a farban.

Az új Vantage mozgatásáról egy Mercedes-AMG-tól származó, de egyedi hangolású 4 literes biturbó V8-as erőforrás gondoskodik, amelyet amennyire lehetett, mélyen és az első tengely mögé építettek be a tökéletes súlyelosztás érdekében. Az aggregát 510 lóerőt ad le 6000-es fordulatszámon és 685 Nm nyomatékot termel a 2000-5000-es fordulatszám-tartományban. A motor ereje egy transaxle elrendezés szerint hátulra beépített ZF nyolcfokozatú automataváltón és elektronikus differenciálzáron keresztül jut el a hátsó kerekekre. Az 1530 kilogrammos kétüléses 3,6 másodperc alatt viharzik fel százra, a végsebessége pedig 314 km/óra.

A Vantage elektronikus hátsó differenciálműve (E-Diff) összeköttetésben van a menetstabilizáló rendszerrel, figyeli a kocsi viselkedését és a motor teljesítményét szituációtól függően osztja el a hátsó kerekek között. Egy hagyományos differenciálművel szemben milliszekundumok alatt képes teljesen nyitott állapotból 100 százalékig zártba alakulni. Nagy sebességnél rendkívül finom kezelhetőséget biztosít. A Vantage esetében újdonság még a közvetlenebb érzetet nyújtó hátsó segédkeret, az ehhez a modellhez fejlesztett Pirelli P Zero köpenyek, valamint az adaptív lengéscsillapító rendszer legfrissebb, Skyhook technológiával felvértezett generációja.

Az új Aston Martin Vantage már megrendelhető, alapára 120 900 font, 154 ezer euró illetve 149 995 dollár. Kiszállításai azonban csak a jövő év második felében indulnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/