/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megmutatták az új Opel Astra kombit

2015. szeptember 14. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Megjelentek az első fotók és információk az Opel Astra K Sports Tourerről, amely az ötajtós ferdehátúval egyetemben a Frankfurti Autószalonon ünnepli a világpremierjét. A kombi modell az ötajtóshoz hasonlóan két mázsát veszített a tömegéből és akár 1630 liternyi poggyászt is elszállít. 95-200 lóerős motorokkal októbertől rendelhető.

Az új Astra kombi milliméterre akkora, mint az aktuális modell (4,7 méter hosszú és 1,5 méter magas), azonban okos kialakításának köszönhetően mégis tágasabb belül. A sofőr 26 mm-rel, a hátul ülők 28 mm-rel nagyobb fejteret élvezhetnek, a raktér pedig immár 1630 literesre bővíthető. A csomagtérajtó most, első ízben kézmozdulat nélkül nyitható, a Keyless Go kulcs nélküli nyitó- és indítórendszerrel kombinálva a hátfalajtó láblendítésre tárul fel. Egy újabb „rúgó” mozdulat, s az ajtó lecsukódik. A pakolhatóságot javítják az extraként rendelhető 40/20/40 arányban ledönthető ülések, a poggyásztérbe pedig FlexOrganizer rendező csomag is kérhető oldalsó sínekkel és hálókkal.

Az Opel nagy és ultra-nagy szilárdságú acél felhasználásával mintegy 200 kilogrammal tudta csökkenteni az Astra kombi súlyát, ami nagyot jót tett az emiatt már versenyhátrányba kerülő típusnak. A belépő szintű modell vezetővel együtt csupán 1263 kilót nyom a mérlegen, 130 kilóval kevesebbet, mint a kifutó alapmodell, ami nagyszerű eredmény. Emellett pozitív hatást gyakorol az agilitásra, a menetkomfortra, a fogyasztásra és a költségekre is.

A motorpalettát 95-200 lóerő teljesítményű korszerű aggregátok alkotják, akárcsak az új ötajtós modellben. A hajtóművek lökettérfogata 1,0-től 1,6 literig terjed, járásuk finomsága, reakcióképességük és hatékonyságuk azonban magas szintű. A csúcsmotor, amely Frankfurtban ünnepli premierjét, a 200 lovas, közvetlen befecskendezéses 1,6-os turbó, amely overboosttal 300 Nm nyomaték leadására képes.

A Sports Tourer emellett részesül a legújabb műszaki fejlesztésekből is, mint az IntelliLux LEDmatrix fényszóró, amely egyedülálló a szegmensben. A szerkezet éjjel, országúton folyamatosan bekapcsolva tartja a távolsági fényszórót, amely automatikusan deaktiválja az egyes LED modulokat, ha szembe forgalmat érzékel. A közeledő jármű körüli terület árnyékolva lesz, míg minden más fényárba borul, fokozva a biztonságot. A legfrissebb vezetői asszisztens rendszerek is megjelennek a fedélzeten. Ilyen az új generációs Opel front kamera a táblafelismerő és sávtartó rendszerrel, amely a sáv közepén tartja a járművet, valamint az ütközésre figyelmeztető rendszer, amely 40 km/órás sebesség alatt, vészhelyzet érzékelésekor akár állóra is fékezi a járművet.

Ezen kívül újdonság az Opel OnStar asszisztens, valamint az új IntelliLink infotainment rendszer, amely kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto rendszerekkel. AGR-minősítésű ergonomikus ülések és hátsó ülésfűtés is rendelhető lesz.

A Sports Tourer az európai Astra eladások 30 százalékát teszi ki, és nálunk is népszerű. Németországban október 10-től rendelhető, hozzánk később jut el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/