/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a Kia Sorento

2017. szeptember 05. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

A Kia modellfrissítésnek vetette alá népszerű hétüléses szabadidőautóját, a Sorentót. Külseje és belseje is átalakult, s immár elérhetők hozzá a legújabb biztonsági és technológiai fejlesztések. A 2,2 literes dízelmotor új nyolcsebességes, bolygóműves automataváltóval is társítható, s megjelent a kínálatban a sportos hangulatú GT Line kivitel is.

Upgraded Kia Sorento 1

A Kia tervezői számos módosítást hajtottak végre a Sorento karosszériáján. Ezek közé tartoznak az átrajzolt formájú első és hátsó lökhárítók, az új LED-es fényszórók és hátsó lámpák, továbbá a márkavédjegynek számtó „tigrisorr” hűtőmaszk sötét, fémes hatású bevonata. Mindezek együttes eredménye a korábbinál kifinomultabb, ugyanakkor markánsabb megjelenés. Újdonságként két fényezés, a Gravity kék és a Rich Espresso barna is elérhető a Sorentóhoz, valamint többféle könnyűfém felni 17, 18 és 19 colos méretekben.

Bent azonnal szembetűnő az újonnan tervezett kormány, valamint a modernebb műszerpanel és légkondicionáló kijelző. Az utastérben mostantól még nagyobb arányban vannak jelen puha tapintású anyagok és finom kidolgozású bőrrel bevont felületek. A tulajdonosok az utastér kárpitozásánál igény szerint választhatnak klasszikus egyszínű (fekete) vagy kettős (fekete/bézs) hangulatot, szövettel vagy bőrhuzattal. Plusz pénzért elegáns barna vagy világosszürke bőrkárpitozást is elérhető. Növelve az utazási komfortot, a vezetőülést négy irányban, az első utasülést két irányban állítható deréktámasszal szerelték fel.

Upgraded Kia Sorento 2

A Sorento megújításával együtt, a Kia egy vadonatúj modellvariánst is bemutat: ez a GT Line. Ennél a változatnál oldalanként négy-négy LED egységből állnak a ködfényszórók, vörösre festették a féknyergeket, vaskosabbak a küszöbök – ezek azonnal megkülönböztetik a hagyományos változattól. A dízelmotoros autók új tervezésű, kettős végződésű krómozott kipufogóvéggel futnak. A belső térben feltűnnek ugyanazok a fejlesztések, mint a normál Sorentókban, de pluszként a GT Line logós fekete bőrüléseket szürke cérnás tűzések díszítik. Különlegesek a váltófülek a kormányon, a műszereket pedig szatén felületű krómgyűrűk keretezik.

Elsőként a Sorento kapja meg a Kia legkorszerűbb, friss fejlesztésű DRiVE WISE Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) rendszerét is. Ennek része többek között a fáradságérzékelő, a sávtartó, a fényszóróasszisztens, valamint a teljes LED-es fényszóró aktív kanyarvilágítással. Az infotainment rendszer 8 colos képátlójú érintőképernyővel, online kapcsolattal és műholdas navigációval bír. A rendszer az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével képes teljesen integrálni az okostelefonokat. A középkonzolon vezeték nélküli indukciós telefontöltő található, itt az utasok menet közben tudják egyszerűen és folyamatosan tölteni készülékeiket.

Upgraded Kia Sorento 3

Az új Sorento kétféle 2,2 literes turbódízel motorral és egy 2,4 literes benzinmotorral kerül piacra. A kisebbik dízel 185 lóerőt és 402 Nm nyomatékot, míg az erősebbik kereken 200 lóerőt és 441 Nm nyomatékot mozgósít. A benzines aggregát 188 lóerős és 241 Nm nyomatékú.

A Sorento az első SUV a Kia új fejlesztésű, nyolcsebességes automataváltójával. A házon belül tervezett szerkezet rendkívül simán kapcsol, élvezetesebbé teszi a vezetést és valamelyest csökkenti az emissziót is. A nyolcsebességes automata a 2,2 literes dízelmotorral szerelt Sorentókhoz érhető el, leváltva a korábban kínált hatfokozatú automatát (a hatfokozatú kézi sebességváltó továbbra is elérhető). A sebességfokozatok számának növelése, a motor erejének jobb kihasználhatósága tetten érhető a jobb gyorsulásban, valamint a kedvezőbb, a korábbi 172 helyett 159 g/km-es CO2 emisszióban.

Upgraded Kia Sorento 4

Az új váltó négy markánsan különböző menetprogram szerint képes működni: Eco, Comfort, Sport és Smart. A kívánt üzemmódot egyszerűen, a Sorento elektronikus Drive Mode Select kapcsolójával lehet aktiválni. A Drive Mode Select hatással van a kormányzásra is, változtatva a rásegítés mértékét. Az intelligens, öntanuló képességekkel felruházott Smart módot úgy tervezték, hogy automatikusan válasszon az Eco, a Comfort és a Sport beállítások közül, felismerve a vezető preferenciáit.

Az új Sorentót hivatalosan a 2017-es Frankfurti Autószalonon láthatja először a nagyközönség, az európai értékesítés a negyedik negyedévben veszi kezdetét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/