/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a Peugeot Partner

2015. február 27. 19:45   |   Autoblog
címkék:  

Megújult formában áll a közönség elé a Genfi Autószalonon a Peugeot Partner kisáruszállító és személyautó testvére, a Partner Tepee. A modelleket friss stílus és műszaki tartalom jellemzi, bővült a felszereltség és Euro 6-os motorok új generációja költözött a lemezek alá.

Az új Partner és Partner Tepee orr-részének kifejező formaterve jól illeszkedik a haszonjármű-kínálat megújulási folyamatába, amely az új Boxerrel indult 2014-ben. Az áttervezett fényszórók között húzódó új hűtőmaszk középpontjában helyezkedik el a Peugeot oroszlán. Az új, nyújtott vonalú lökhárítóval együtt az új Partner és Partner Tepee orr-része az előző változatnál jóval határozottabb megjelenésű.

A lökhárító új védőelemei tovább fokozzák az első rész robusztusságát, másik előnyük, hogy koccanás esetén könnyen cserélhetők. Magukba foglalják a ködlámpákat és a fénydiódás nappali fényt (változattól függően alapfelszerelés vagy opció). A lökhárító két szélén, lejjebb elhelyezett LED sorok kiemelik a lámpatesteket. Az összkép nyújtottabb vonalú jármű benyomását kelti.

Az új Partner valamennyi felszereltségi szintjéhez mostantól kétféle karosszériacsomag rendelhető, a Pack Look és a Pack Look Intégral. A Partner Tepee külseje szebb és erőteljesebb lett: a második felszereltségi szinttől fényezett, az Outdoor felszereltségűek pedig a mindennapok koccanásainak jobban ellenálló natúr fekete első lökhárítóval készülnek.

Peugeot Partner

A Peugeot Partnert a kategóriájában példaértékű variálhatóság és terhelhetőség jellemzi, a szegmens egyik legnagyobb rakterét kínálja. Rendelhető hosszított fülkés változatban, a második sorban kivehető üléspaddal, valamint a különböző felépítményekkel igényelhető platókabin kivitelben.

Hasznos térfogata az L1 változatban (4,38 m) eléri a 3,3 köbmétert, 1,80 m hasznos hosszúsággal, míg az L2 változatban (4,63 m) a hasznos térfogat 3,7 m3, a hasznos hosszúság pedig 2,05 m. Ez a raktérfogat akár 3,7 köbméterre, a hasznos hosszúság pedig 3 méterre növelhető az L1 változatban, míg az L2 esetén a maximális raktérfogat 4,1 m3, a legnagyobb hasznos hosszúság pedig 3,25 m a Multiflex üléspadnak köszönhetően.

Etalonnak számító 1,62 m-es, a kerékjáratok között 1,23 m-es szélességével a Partner L1-es rövid változatában akár két Eur raklapot is szállíthatunk (1,2 m x 0,80 m). Az aszimmetrikus, 180 fokban nyitható hátsó ajtók jelentősen megkönnyítik a berakodást. Az L1 változatban a hasznos terhelhetőség 625 kg-tól opcionálisan 890 kg-ig növelhető, míg az L2 változatban akár 750 kg is lehet, ami az egyik legjobb a kategóriában.

Elöl, három személy foglalhat helyet. Ezt a praktikus kialakítást nagyra értékelik a vállalati felhasználók, mert így az alkalmazottakat és a munkaeszközöket egyszerre szállíthatják, ami ésszerűbb és költséghatékonyabb üzemeltetést eredményez.

A magas üléspozíció optimális kilátást biztosít, az üléshely ergonómiájáról, a kategóriában ritka, négy irányban állítható kormányoszlop és a műszerfalon található sebességváltókar gondoskodik. Az ETG6 sebességváltó váltókarját a műszerfalra helyezett forgógomb váltja fel, így az elöl középen utazó harmadik személy a teljes lábteret élvezheti, ami a szegmensben példa nélküli kényelmet garantál.

Az utastérben közel 60 liternyi rakodóhelyet alakítottak ki a vezető és az utasok kényelmére. A kormány előtt található zárt rész, valamint a középső ülés lehajtható támlája mögött elhelyezett írótábla különösen hasznos a professzionális felhasználók mindennapi munkájában.

Az új Partner motorválasztékát legújabb generációs Euro 6 motorok alkotják. A kínálat hat új VTi benzines- és BlueHDi dízelmotorból áll. A 75-től 120 lóerőig terjedő teljesítményskála maradéktalanul kielégíti a felhasználók igényeit, ráadásul a korábbi motorokhoz viszonyítva átlagosan 15 százalékkal alacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátásuk. Újdonság a nulla CO2-kibocsátású, 67 lóerős Partner Electric változat, amelynek hatótávolsága 170 km. Az elektromos hajtásláncra és az akkumulátorra mostantól 8 évre, illetve 100 000 km futásteljesítményre szóló garanciát nyújt a Peugeot.

Peugeot Partner Tepee

Az áttervezett orr-részen kívül két új szín megjelenése jelzi a Partner Tepee következő generációját: mostantól a Moka szürke és az Artense szürke is szerepel a palettán a Banquise fehér, az Ardent piros, a Kyanos kék, az Alumíniumszürke, a Shark szürke és Nocciola árnyalatok mellett. Opcióként új nyolcküllős, 16 colos Managua könnyűfém keréktárcsa is rendelhető.

A gazdagabb szín- és anyaghasználat még modernebb hangulatot teremt a belső térben. Új árnyalat, az Onega szürke jelenik meg a műszerfalon és a belső tér különböző elemein. A második felszereltségi szinten a Cadaska kék üléshuzat mellett mostantól a Cadaska piros is megtalálható a kínálatban, az Outdoor változat újdonsága az igényes NeoSpa üléshuzat.

A kényelmes és ergonomikus utastérben az új telematikai rendszerhez hétcolos színes kijelző jár, amely tökéletesen belesimul a műszerfalba. Az új telematikai rendszer a második felszereltségi szinttől opcióként igényelhető. A színes képernyőn navigálva könnyen elérhetjük az autó legfontosabb funkcióit: a fedélzeti számítógépet, az AM/FM vagy digitális DAB rádiót, a Juke Box-ra (beépített merevlemez) vagy mobiltelefonra elmentett zenei fájlokat, a telefon kihangosítót és a navigációt. Opcióként rendelhető navigációs rendszer, amely a sebességkorlátozásokra való figyelmeztetéseket és az európai utak közlekedési információit is megjeleníti.

A modern telekommunikációs eszközök korában a Partner Tepee az online fedélzeti szolgáltatások legjavát is kínálja: Bluetooth, USB- és jack csatlakozó, valamint MirrorScreen funkció. A MirrorScreen segítségével az autóban utazók a jármű központi érintőképernyőjén jeleníthetik meg a Mirrorlink illetve Carplay kompatibilis okostelefonjuk kijelzőjét, így utazás közben is egyszerűen és biztonságosan használhatják telefonjuk megszokott alkalmazásait.

Az Active City Brake egy új felszerelés, amely a városi közlekedésben, 30 km/óránál kisebb sebességnél bekövetkező koccanásokat segít elkerülni, illetve az ütközés erejét csökkenti olyan esetekben, amikor a vezető nem érinti a gázpedált. Az alapfelszereltség emellett sebességhatárolóval és sebességszabályozóval egészült ki.

A szegmensben egyedülálló, az első kerekeknek fokozott tapadást biztosító Grip Control speciális kipörgésgátló továbbra is elérhető. A PSA Peugeot Citroën által szabadalmaztatott rendszerrel a Partner Tepee olyan csúszós vagy rossz utakon is biztonságosan haladhat, ahol a hagyományos kétkerék-hajtásúak elakadnának. A Grip Control 15 cm-es hasmagassággal és Mud & Snow gumiabroncsokkal egészül ki.

Akár egyedül, családdal, vagy barátokkal utazunk, az új Partner Tepee minden esetben sokféleképpen alakítható, a legkülönbözőbb hétköznapi feladatokhoz épp olyan rugalmassággal alkalmazkodik, mint a szabadidős kiruccanásokhoz vagy a hosszabb utazásokhoz. A Partner Tepee 5 vagy 7 különálló ülést kínál, 3 kivehető üléssel a második sorban, a hétszemélyes változatokban szintén kivehető két ülés a harmadik sorban. Sík padlójával, valamint 675 és 3000 liter között változtatható rakterével egyike a kategória legjobbjainak. A csomagtérbe való berakodást megkönnyíti a nagyméretű raktérajtó és a szegmensben egyedülálló, nyitható hátsó szélvédő.

A szabadidőautók szegmensében egyedülálló Zenith tetőnek köszönhetően az autóban utazóknak ki sem kell szállniuk ahhoz, hogy a szabadban érezzék magukat. A tető vonalában egy 94 literes tárolórészt is kialakítottak, amely egy felső rakodóhelyből, a tető hosszában, kétoldalt található rakodóhelyekből, valamint az utastérből és a csomagtér felől egyaránt elérhető hátsó rakodóhelyből áll. Ez az újabb tárolóhely kiegészíti az utastérben megtalálható nyitott és zárt, 90 liter össztérfogatú rakodóhelyeket.

Az új Partner Tepee megújult, gazdag motorválasztékát a legújabb típusú Euro 6 motorok alkotják. Már a modell bevezetésekor rendelhető lesz a két VTi benzines (98 és 120 LE) illetve BlueHDi dízelmotor, amelyek teljesítménye 75-től 120 lóerőig terjed. A kilométerenként mindössze 109 gramm széndioxidot kibocsátó 1.6 literes BlueHDi 100 S&S pedig rekord várományos a kategóriájában. 2016. első felében jelenik meg a kínálatban a nemrég kifejlesztett háromhengeres, benzines 1.2 l PureTech 110 LE turbómotor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/