/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mentő-pickup a Nissantól

2016. szeptember 27. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan a Hannoveri Autókiállításon bemutatta a Navara EnGuard Conceptet, a kemény, a legmostohább körülmények között is helytálló, életmentő és felderítő felszereléssel felvértezett pickupot. A jármű legfontosabb újdonsága a Nissan által kifejlesztett mobil akkumulátor, amiből kettőt is találunk a fedélzeten.

A Navara platóján elhelyezett két darab mobil akkumulátort menet közben a 2,3 literes, 190 lovas dízelmotor tölti, így mindig bevetésre készen állnak. Mindkét vízálló, alumínium „doboz” hét darab 2kW-os EV modult tartalmaz, olyanokat, amelyek a Leaf vagy az e-NV200 telepjét is alkotják. Két konnektor, három USB port és öt kimeneti nyílás található rajtuk, amelyek segítségével vágó vagy emelőeszközök is üzemeltethetők a semmi közepén is. A fosszilis üzemanyaggal működő generátorok alternatívájaként a Nissan hordozható telepjei emisszió-mentesen, épületekben vagy barlangokban is használhatók.

A Navara EnGuard Concept farában a két akku között két kihúzható polcot találunk, amelyek közül a felsőbe rádiókat, köteleket és egy fejszét raktak. Az alsó, mélyebb polcon oxigénpalackot, újraélesztő készüléket, mentőmellényeket és más eszközöket helyeztek el. A mentési szituációkban rengeteget segít az alaptartozékként megjelenő DJI Phantom 4 drón is, amely akár 6000 méteres magasságban is tud repülni. Súlya 1380 gramm, repülési sebessége pedig 20 méter/szekundum. Harminc percig képes repülni és továbbítani a felvételeket a Nissan oldalfalában elhelyezett HD képernyőre.

A Navara EnGuard Concept nemcsak jól felszerelt, de remekül is néz ki. Strapabírónak, masszívnak tűnik, ami az 5 centis emelés, a terepgumik, az oldalfellépők és a hangsúlyos kerékjárati ívek következménye. Egyedi tetőt is kapott, ami 136 mm-rel magasabb a normál Navaráénál. Ebbe LED-es fényforrásokat építettek, a sarkokban kék stroboszkópokkal. A küszöbök és a felnik zöld díszcsíkokat kaptak, amelyek nappal is jól láthatóvá teszik a járművet. A terepalkalmasságot egyedi állítható felfüggesztés fokozza tovább.

A Nissan Navara EnGuard Concept egyelőre tanulmány, ám igen ígéretes, hordozható akkumulátorai forradalmasíthatják a mentőcsapatok munkáját.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/