/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mini crossover az Opeltől

2014. szeptember 02. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

Gyarapodik az Opel Adam család, érkezik az Adam Rocks. A 3,75 méteres, városi mini crossoverként aposztrofált kisautó stílusos és a végtelenségig testre szabható. Egyedi dizájn, emelt hasmagasság és hatalmas vászontető jellemzi, orrában pedig az új generációs, közvetlen befecskendezéses, 1 literes Ecotec turbómotor dolgozik. Idén ősszel kerül a márkakereskedésekbe.

Az Adam Rocks-ot elöl és hátul ezüstös alsó védőlemezzel és krómozott kipufogóvéggel szerelték fel, a karosszéria pedig különleges színárnyalatokat kaphat, mint a „Gold Busters” vagy a „White my fire”. Az ülésekhez és az ajtóborításokhoz is új színek állnak rendelkezésre, és különleges dekorációk teszik individuális jelenséggé az Adam Rocks valamennyi példányát.

A Swing Top vászontető szó szerint új horizontot nyit meg, ha arra van kedve a vezetőnek. Gombnyomásra, öt másodperc alatt fut hátra a C-oszlophoz – persze akár menet közben is (140 km/óráig). Háromrétegű, középen neoprén béléssel, robusztus, hosszú életű, és csukott állapotban kívül tartja a zajokat.

Természetesen nem hiányozhat a fedélzetről az Opel díjnyertes IntelliLink multimédiás rendszerének sokféle alkalmazása sem. Mind a legújabb Android-, mind az Apple iOS készülékekkel kompatibilis. Amellett, hogy kapcsolatot tart a külvilággal, lehet róla kihangosítóval telefonálni, kedvenc zenéket hallgatni, a Siri Eyes útján Apple iOS készüléknek SMS-t diktálni vagy e-mailt felolvastatni. Álló helyzetben videókat vagy fotókat is nézegethetünk a hétcolos színes érintőképernyőn.

Az Adam Rocks gépteteje alatt egy új fejlesztés ünnepli premierjét: az ismert 1,2 és 1,4 literes benzines szívómotorok (70 LE – 100 LE) mellett először szerepel az Opel kínálatában az 1.0 Ecotec Direct Injection Turbo. A teljesen alumíniumból készült, háromhengeres, közvetlen befecskendezéses motor teljesítménye 90 LE, a csúcsváltozaté 115 LE. Míg a négyhengeresekhez ötfokozatú váltó csatlakozik, a háromhengeres turbóké hatfokozatú.

A turbómotorral elérhető csúcssebesség 180 km/óra (90 LE), illetve 196 km/óra (115 LE), a százra gyorsítás ideje 11,9, illetve 9,9 másodperc. Mindkét teljesítményváltozat maximális nyomatéka 170 Nm már 1800/percnél.

Az optimális hatásfokról a legmodernebb technika gondoskodik, például nagynyomású közvetlen benzinbefecskendezés, változó szelepvezérlés, szükség szerint működő vízpumpa és integrált kipufogócsonk, egy beömlésű turbóval. A fogyasztás, részben a széria Start/Stop hatására mindössze 4,5 (90 LE) illetve 5,1 (115 LE) liter 100 kilométerenként.

A futóművet – elöl bölcsőre szerelt McPherson, hátul csatolt lengőkaros – az Adam Rocks kibővített alkalmazási területéhez illesztették. A terepes jellegnek megfelelően, a többi Adam modellével azonos 17 colos kerekek esetén, 15 milliméterrel nagyobb a szabad magasság – elérve a 14 centit. Ehhez hangolták a rugózást, a csillapítást, a stabilizátorokat és a kormányzást is. Az Opel Adam Rocks energikus küllemét szélesebb nyomtáv hangsúlyozza ki.

Az új Adam Rocks csupán tizenkét hónap alatt lett tanulmányból sorozatgyártásra érett típus a rüsselsheimi műszaki fejlesztőközpontban. Az Adam család többi tagjához hasonlóan Németországban készül, Eisenachban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/