/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Miskolcon gyártja a légzsákokat a Takata

2014. szeptember 17. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A Takata első magyarországi gyárában, Miskolcon, idén ősszel kezdődik meg a termelés, ahol mintegy 1000 embernek adnak majd munkát. A cég ötvenedikként kötött együttműködési megállapodást a magyar kormánnyal.

Kép: MTI

Az új üzem esetében nem egyszerű összeszerelésről, hanem a teljes gyártófolyamat Magyarországra telepítéséről van szó. Az új gyár energiaellátását geotermikus energiával fogják megoldani – emelte ki Szijjártó Péter államtitkár a megállapodás aláírása után. Magyarország az elmúlt években az európai járműipar egyik fellegvára lett. Az autóipari cégek 137 ezer embernek adnak munkát; a feldolgozóipari kibocsátás 28 százalékát és a teljes magyar export 21 százalékát az autóipari szektor adja. Stefan Stocker, a Takata vállalatcsoport elnöke mérföldkőnek nevezte a stratégiai megállapodást, amely, mint mondta, megnyitja az utat a magyar kormány és a japán cég közötti további együttműködés előtt a kutatás-fejlesztés területén.

A Takata Corporation világszinten vezető autóipari beszállító vállalat a passzív biztonsági rendszerek területén, termékei között szerepelnek kormánykerekek, légzsákok, biztonsági övek, gyermek biztonsági rendszerek, valamint elektronikai termékek.

A cégcsoport jelenleg 56 gyárat működtet a világ 20 országában, és mintegy 43 680 alkalmazottja van világszerte. A tokiói központú cégcsoport életében történt legutóbbi mérföldkő a Takata Safety Systems Hungary Kft. megalapítása volt 2013 októberében, melyre a vállalat magyarországi beruházása miatt került sor. A Takata a magyar leányvállalaton keresztül építi meg első gyárát Magyarországon, azon belül is Miskolcon, és egyben a 23.-at Európában.

Az idén ősszel befejeződő beruházás mintegy 1000 főnek teremt majd új munkahelyet. A cégcsoport mintegy 20,5 milliárd forintot ruház be, s egy mintegy 60 000 m2 beépített csarnokrendszert épít fel. A Takata miskolci gyárában tehát hamarosan elkezdik az olyan életmentő autóipari termékek gyártását, mint a komplett légzsák modulok, légzsák alkotóelemek és inflátor termékek, melyeket a cég a legnagyobb autógyártó vállalatok számára szállít majd be.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/