/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagy sikert aratott a II. Balatonfüredi Concours d’Elegance

2015. május 23. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A Balaton parti rendezvényre tízezren látogattak ki, hogy csodálják a veterán szépségeket. Régi Minik, ős BMW-k és Rolls-Royce-ok egyaránt megjelentek a nagyérdemű örömére a húszas évektől egészen 1995-ig.

A tökéletes idő, valamint a Balatonfüred nyújtotta exkluzív környezet igazán pompás díszletet adott a verseny 43 kiállított autójának. Érdekesség, hogy a 2014-es Balatonfüred Concours d’Elegance mezőnyéből csupán egy autó, a tavalyi győztes érkezett díszvendégként a versenyre, a többi résztvevő most először járt a Balaton partján. Két autó érkezett Ausztriából, szintén kettő Szlovákiából, a többi viszont Magyarországról, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen állnak neki egy-egy jármű restaurálásának.

Számos gyönyörű BMW modell, mint a 327-es, az 1502-es, a 2000CS, a 3.0 CS, a luxus eleganciát megtestesítő 628 CSi vagy épp a young-timer kategória kiemelkedő képviselője, a 850Ci is felvonultak a kikötő promenádján. A klasszikus autók mellett az Isetta törpeautó és BMW kétkerekűek is színesítették a látványt.

A szervezők a nagyszámú résztvevő miatt négy kategóriában hasonlították össze az autócsodákat. Külön kategóriát kaptak a vintage, vagyis a II. világháború előtt készült járművek. A classic kategóriában az 1945 és 1985 között, a youngtimer kategóriában pedig az 1985-1995 között készült autók szerepeltek, illetve a törpeautóknak is dedikált elismerés jutott.

A Legelegánsabb Német Autó díját egy 1973-as BMW 3.0CS nyerte el, a BMW különdíját egy Mini Cooper S, a Nespresso elismerése pedig a BMW Isetta 300-as törpeautóhoz került. A show legszebbjének, mind a szakmai zsűri, mind a közönség egy 1922-es Hispano Suiza 6HB ritkaságot választott.

A BMW Group Magyarország kiemelt támogatóként itt mutatta be a hazai közönségnek a megújult BMW 6-os sorozatot és számos más modellt, mint ahogy egy vadonatúj 5-ajtós MINI Cooper S is a balatonfüredi Vitorlás-téren ünnepelt egy 1972-es ős Mini modell „társaságában“. Számos klasszikus Rolls-Royce modell, mint a Camargue, a Silver Cloud vagy épp egy Corniche mellett a brit márka legújabb modellje egy Wraith is emelte a program fényét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/