/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nálunk járt a világszép Mercedes

2017. október 15. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz Design Nap fénypontjaként Gorden Wagener, a Daimler AG vezető formatervezője mutatta be Magyarországon először a lenyűgöző koncepcióautót, a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrioletet.

Az eseménynek hazai felsőoktatási vonatkozása is van: a Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 15 éves együttműködésének keretében a német dizájner szakmai konzultációt tartott a MOME Járműtervezési szakirányának hallgatóival, akik gyakorlati képzésüket a csillagos márka formatervező kollégáinak együttműködésével végzik.

A hazai Mercedes-Benz Fashion Weeket megelőző Mercedes-Benz Design Napot a prémium márka vezető tervezője, Gorden Wagener nyitotta meg. Az Iparművészeti Múzeumban megrendezett rendhagyó sajtótájékoztatón a vezető formatervező betekintést nyújtott a Mercedes-Benz formatervének jelenébe, valamint jövőbe mutató dizájnstratégiájába. Mindezek mellett a dizájner Magyarországon is bemutatta a nagyközönségnek a jelenkor legújabb, lélegzetelállító megtestesítőjét és egyben a formatervezés csúcsát, a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tanulmányautót is.

Az 5,7 méter hosszú járművet először tekinthette meg a magyar közönség a Design Nap során, ahol a résztvevők testközelből is szemügyre vehették a teljes mértékben elektromos hajtású modellt. Az egyedi autó mintegy 750 lóerő teljesítmény leadására képes, és mindössze 4 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez. A különleges elektromos töltési teljesítménynek köszönhetően pedig 5 perc alatt 100 kilométer megtételére képes töltést vehet fel az akkucsomag.

Az autóipari dizájn csúcsát képviselő modellben a belső fapadlót alumínium betétek díszítik, a bársonykék színben tetszelgő koncepcióautó kétszemélyes ülésrendszere pedig fejedelmi kényelmet biztosít. A klasszikus, vintázs hangulatot idéző formák mellett a jármű belsejében a legmodernebb infotainment rendszerek kaptak helyet. A hagyományos értelemben vett nyomógombok helyett érintéssel, vagy akár hangutasítással is kommunikálhatunk az autóval.

A márka sikerében nem csupán a folyamatos fejlesztések, hanem a hosszútávú és inspiráló együttműködések, valamint a fiatal tehetségek támogatása is jelentős szerepet játszik. A Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem immár 15 éve töretlenül erősíti egymás munkáját. A jubileumi évforduló apropójából a Design Napon Gorden Wagener személyre szabott konzultációt tartott a MOME Járműtervezési szakirány hallgatóinak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/