/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nálunk is rendelhető a Mazda CX-5

2011. december 12. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda a CX-5-tel száll be a folyamatosan növekvő, egyre népszerűbb kompakt szabadidő-járművek vagy divatosabb néven crossoverek kategóriájába. A kocsi első- vagy négykerék-hajtással, egyféle benzines és kétféle dízelmotorral, új hatfokozatú manuális vagy automata sebességváltóval rendelhető. A 165 lóerős benzines alapmodell ára 6 880 000 forint.

A Mazda CX-5-ben debütáló Skyactiv technológia valamennyi üzemanyag-gazdaságos megoldást magában foglalja: a Mazda új start-stop rendszerével (i-stop) ellátott, hatékony hajtásláncokat, a jobb aerodinamikai jellemzőket, a könnyebb, de ugyanakkor erősebb futóművet és karosszériát. A Skyactiv motorok – a benzin és dízel motorok esetében egyaránt – kiemelkedő 14:1 sűrítési arányukkal jelentősen javítják a járművek gazdaságosságát. A motorok a gyakorlatban akár 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, ezáltal akár 15 százalékkal több nyomatékot és teljesítményt nyújtva.

A 2,0i alapverzió teljesítménye elsőkerék-hajtással és manuális váltóval 165 lóerő és 210 Nm, a végsebesség 208 km/h, a gyorsulás pedig 9,2 másodperc. Az átlagfogyasztás 6,0 l/100 km, a CO2-kibocsátás pedig 139 g/km. Néhány héttel a benzines verziók bevezetése után a dízel kivitelek is elérhetőek lesznek – 150 vagy 175 lóerős változatban. A 150 lovas változat a Mazda szerint átlagosan csupán 4,5 litert fogyaszt 100 km-en, a CO2-kibocsátása pedig csak 119 g kilométerenként. Ez az érték igencsak merésznek tűnik, de az első tesztig sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudjuk. Annyi biztos, hogy ezekkel az értékekkel a Mazda a kompakt SUV kategóriában abszolút vezető helyet foglal el.

A Mazda új modelljének a versenytársakéhoz képest nagyobb tengelytávja (2,70 m) a térkínálatra is pozitív hatással van. A Karakuri ülésrendszert a CX-5 modellnél tovább finomították, a hátsó üléssor 40:20:40 arányban dönthető, így középen akár sílécek is szállíthatók 4 személy kényelmes utazása mellett. A lehajtás a csomagtérben található kar egyszerű meghúzásával lehetséges. A csomagtér befogadóképessége 503 liter, a padlóban található rekesszel együtt.

A vezetőt egy központi 5,8" átmérőjű színes érintőképernyős monitor látja el minden fontos információval. Az információs rendszer funkciói a kormányról, illetve a középkonzolon található forgókapcsoló (HMI) segítségével vezérelhetők. A biztonság a fejlesztési szempontok között kiemelkedő szerepet kapott, így a CX-5 biztonsági felszerelések széles arzenálját kínálja: városi vészfékező rendszert, távolsági fény-asszisztenst, holttér figyelő rendszert és egy továbbfejlesztett sávelhagyás-asszisztenst.

A CX-5 négy különböző felszereltségi szinttel érhető el – az Emotion alapkiviteltől a Challenge és Attraction kivitelen át a Revolution csúcsfelszereltségig.

Az új Mazda CX-5-öt 2012 áprilisában vezetik be hazánkban, de előértékesítése már idén december 8-án kezdetét veszi. Az előértékesítési időszakban szerződött ügyfelek egy MX-5 teszthétvégét kapnak ajándékba. A modell indulóára 6 880 000 forint (2.0i Emotion 2WD).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/