/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem lesz több Subaru WRX STI Európának

2017. november 24. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Sajnos megerősítésre került, amitől minden Subaru rajongó rettegett. Egy jó ideig biztosan nem kerül Európába a Subaru legvadabb utcai sportautójából, a WRX STI-ből, így a Mitsubishi Lancer EVO után egy másik ralilegenda is búcsúzik.

A Subaru Németország megerősítette a pletykákat, miszerint 2018. nyarától nem lesz elérhető az európai piacon a márka WRX STI modellje.

A döntés sokakat meglepett, ám az évek óta csökkenő Mitsubishi Lancer EVO és Subaru WRX STI eladások mindkét japán gyártót átszervezésre kényszerítette, amelyet a két híres modell szenvedett el. Legalább utóbbit – egyelőre – csak az öreg kontinens lakóinak kell majd nélkülöznie.

Ezzel megszakad a 17 éves gyártási sorozat, amit meglepő módon főként nem is az érdeklődés hiányával, hanem a szigorodó emissziós normákkal magyarázott Christian Amenda, a Subaru Németország elnöke – pedig az országban 2011 óta mindössze 859 példányt sikerült értékesíteniük.

Az Európának szánt gyártás az év közepén fejeződik be, így várhatóan 2018. végétől nem lesz elérhető a modell, amely egyébként négyszeres 24 órás Nürburgring győztes a kategóriájában, nem beszélve az elődök raliban elért érdemeiről.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/