Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nissan visszahívás hibás légzsák miatt

2008. október 16. 13:55   |   SzaBi
címkék:  

Visszahívást rendelt el a Nissan légzsákhiba miatt, ám a gyár reményei szerint az érintett autók egy százalékánál állhat csak fenn a meghibásodás.

A Nissan 204 361 autóját tervezi visszahívni, amelyeknél előfordulhat, hogy az utas oldali légzsák nem megfelelően fújódik fel egy esetleges baleset esetén. A visszahívás a 2007-es és 2008-as évjáratú Nissan Altima, Altima Coupe, 350Z, Murano és Rouge modelleket érinti, illetve az Infiniti G35 Sedan, G37 Coupe, EX35 modelleket, amelyeket 2007. március 12 és 2008. május 27 között gyártottak.


A hibát az NHTSA amerikai közlekedési hatóság jelentette a gyártó felé. A gyár 2007 novemberében kezdte el vizsgálni a kiváltó okokat, miután több garanciális visszajelzést kapott a légzsák visszajelző lámpa meghibásodásáról. Egyes estekben az utas oldali légzsák nem kapott megfelelő jelet az érzékelőktől, ezért a visszajelző lámpa kigyulladt, jelezvén, hogy a rendszer nem működik megfelelően.

Később a Nissan bejelentette, hogy a meghibásodás kihatással lehet az utasok biztonságára, ezért visszahívást rendelt el, amelyet november 3-tól hajtanak majd végre. Ennek során az érintett autókat tesztelik és amennyiben indokolt, a meghibásodott alkatrészt ingyen kicserélik. A gyár reményei szerint az érintett autók egy százalékánál állhat csak fenn a meghibásodás.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!