/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ötven éves a Ford Transit

2015. április 27. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

A Ford Transit augusztusban ünnepli 50. születésnapját: 1965 óta közel 8 millió Transit és Transit Custom készült. Ha egymás mögé állítanánk az elmúlt 50 év minden Transitját, a kocsisor körülérné a Földet: az elmúlt öt évtized során átlagosan 180 másodpercenként kelt el egy új Transit.

A Transit kezdetben egyetlen modell volt a Ford európai kínálatában, s ebből az autóból mára egy teljes modellcsalád fejlődött ki. A négy, vadonatúj modellből álló Transit-kínálatnak köszönhetően a Ford 2015 első negyedévében az európai piac 1. számú haszongépjármű-márkája volt: a vállalat eladásai 42 százalékkal növekedtek a szegmensben. A kisebb méretű Transit Connect és Transit Courier iránti élénk kereslet miatt a Transit-család összesített darabszáma 2015-ben várhatóan eléri majd a 9 milliót. A vadonatúj, kéttonnás Transitot immár Észak-Amerikában is gyártják és forgalmazzák, így a modell hat kontinens 118 piacán kapható.

A Ford 2015-ben ünnepli, hogy népszerű Transit haszongépjárműve immár 50 éve szolgálja hűségesen a világ üzleti vállalkozásait. Az első ilyen jármű 1965. augusztus 9-én gördült le az angliai Langley üzem szerelőszalagjáról, s azóta mintegy 8 millió Transit és Transit Custom modell készült. A Transit kezdetben egyetlen modell volt a Ford európai kínálatában, s ebből az autóból mára egy teljes haszongépjármű-modellcsalád fejlődött ki. Ha egymás mögé állítanánk az elmúlt 50 év minden Transitját, a kocsisor körülérné a Földet; az elmúlt öt év tized során átlagosan 180 másodpercenként kelt el egy új Transit. A négy vadonatúj modellből (Transit, Transit Custom, Transit Connect és Transit Courier) álló kínálat iránt élénk kereslet tapasztalható, s ennek köszönhetően a Ford 2015 első negyedévében az európai piac* 1. számú haszongépjármű-márkája: a vállalat eladásai az elmúlt év azonos időszakához képest 42 százalékkal növekedtek a szegmensben.

A Transit ugyanabban az évben született, amikor az első ember kilépett az űrbe, és legalább olyan jelentős hatást gyakorolt a világra, mint a híres űrséta, hiszen hihetetlenül hasznos segítséget jelentett a lendületesen fejlődő európai vállalkozások számára. A Transit gyorsan fejlődött, és hamarosan sokféle karosszéria- és modellváltozat jelent meg a piacon: a kínálatban egyaránt szerepelt a dobozos áruszállító, a billenőplatós változat, a lakóautó vagy éppen a különleges Cosworth V8-as motorral hajtott Supervan. A modell egyre növekvő népszerűsége miatt gyorsan felpörgött a gyártás: az egymilliomodik autó már 1976-ban elkészült, s a többi milliós mérföldkő is gyorsan követte egymást (1985, 1994, 2000, 2005, 2010 és 2013).

A kisebb méretű Transit Connect (amiből immár több mint 1 millió kelt el) és Transit Courier iránti élénk kereslet miatt a Transit-család összesített darabszáma 2015-ben várhatóan eléri majd a 9 milliót. A Transit modellek számos olyan műszaki innovációt honosítottak meg a haszongépjárművek világában, amelyek hatásosan javítják a teljesítményt, a kényelmet és a biztonságot; ilyen például az oldalsó tolóajtó, a radiálgumik és a halogén fényszórók bevezetése, a közvetlen befecskendezéses dízelmotorok és a biztonsági ajtóreteszelés alkalmazása, nem beszélve az alapáron kínált blokkolásgátló fékrendszerekről. A legújabb Transitokban a legmodernebb technológiák működnek – elég, ha csak az Adaptív Sebességtartó Automatikát vagy a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszert említjük.

A Transit sikere a gyártás jelentős bővítéséhez vezetett, s ma már Európán kívül is készül a jármű, többek közt a Ford stratégiai partnere, a Jiangling Motors Corp (JMC) kínai Nanchang üzemében. A Transit globális terjeszkedésének következő lépését a gyártás és a forgalmazás észak-amerikai beindítása jelentette 2014 közepén. A vadonatúj, kéttonnás Transit a Missouri állambeli Kansas City-ben készül, s ezzel a modell immár hat kontinens 118 piacán jelenik meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/