/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ötven éves jubileumi modell a Porschétól

2013. június 04. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

Ötven évvel ezelőtt indult hódító útjára a világ egyik legjobb és legelismertebb sportkocsija, a Porsche 911. A stuttgarti székhelyű vállalat ezt egy speciális 911 Carrera S modellel ünnepli meg, amelyet a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatnak be. A 911 50th Anniversary Edition-ből stílszerűen 1963 darab fog készülni.

Ahogy az ős 911-es (901-es kódú), úgy a jubileumi modell is hátsókerék-hajtású kupé, hathengeres boxermotorral. A teljesítménye azonban természetesen nem mérhető össze amazéval. Az összkerékhajtású modelleknek fenntartott széles hátsó hidat kapta meg, emellett aktív, egyedileg behangolt sportfutómű dolgozik alatta. 3,8 literes hathengeres motorja 400 lóerős, ráadásul sportkipufogó-rendszeren keresztül szólal meg. A 911 50th Anniversary Edition 4,5 másodperc alatt sprintel százra (PDK-val 4,3 mp), csúcssebessége pedig 300 km/óra (PDK-val 298 km/óra). Átlagfogyasztása 9,5 l/100 km, PDK duplakuplungos váltóval azonban csak 8,7 l/100 km.

De a jubileumi kiadás elsősorban a 20 hüvelykes, a klasszikus „Fuchs” felnikre hasonlító kerekeiről ismerhető fel. A matt fekete közeprésszel, polírozott küllőkkel és peremmel rendelkező könnyűfém keréktárcsák kétségtelenül az autó legszebb részletei és rögtön az ős 911-est juttatják az eszünkbe. A kocsi jellegzetességei még a krómléces első légbeömlők, az ugyancsak krómpálcás motorházfedél hűtőrács, a hátsó lámpák között húzódó krómdíszítés, továbbá a magas fényű ablakkeretek és a sport visszapillantó tükrök.

A félszázados jubileumra készített 911-es két különleges metálfényezéssel vásárolható meg, egy sötétebb és egy világosabb tónusú szürkével, de kívánságra feketében is elérhető. A motorházfedélen látható háromdimenziós hatású „911 50” felirat az üléstámlákon, az alumínium küszöbléceken, a műszerpult jobb oldalán, valamint a fordulatszámmérő lapján is megjelenik.

Számos belső részletmegoldás is a nagy elődnek állít emléket. A műszereken zöld számok szerepelnek, a mutatók ezüst/fehérek, a sportülések középrésze pedig az eredeti, 60-as évekbeli pepita dizájnt követi. A bőrkárpit színe választható, lehet szürke vagy fekete, kontrasztos varrással. A váltókar a Porsche Exclusive termékpalettájából származik.

A limitált kiadású modellek szeptember 23-án érkeznek meg a Porsche kereskedésekbe, és Németországban bruttó 121 119 euróért lesznek megvásárolhatók.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/