/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Páncélozott autókat kapott a rendőrség

2008. június 16. 12:31   |   Autoblog
címkék:  

Páncélozott autókat vásárolt a rendőrség a legfőbb közjogi méltóságok és a hazánkba látogató állami vezetők számára


Megérkezett a rendőrséghez az a három új páncélozott biztonsági autó, amelyekkel a legfőbb közjogi méltóságokat és a Magyarországra érkező külföldi védett állami vezetőket szállítják – tudta meg az MTI. A távirati iroda információi szerint a rendőrség három páncélozott Audit vásárolt – a kormánytól illetve az Országgyűlés honvédelmi bizottságától tavaly szeptemberben kapott felhatalmazása alapján – biztonsági okokból közbeszerzési eljáráson kívül. Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI információit megerősítve elmondta, a köztársasági őrezred már használatba vette az egyiket, a miniszterelnököt szállító biztonsági autót – tette hozzá.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra: a rendőrségnek eddig nem volt egyetlen olyan autója sem, amely megfelelt volna a biztonsági követelményeknek, ezért kénytelen volt bérelni egy páncélozott Audit, amivel szükség esetén a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, illetve a Magyarországra érkező külföldi védett vezetőket szállította.
Hozzátette: a kormány annak tudatában biztosította tavaly ősszel a rendőrségnek a vásárláshoz szükséges pénzt, hogy szakértők szerint összességében olcsóbb és biztonságosabb is, ha az őrezred saját autókkal oldja meg a biztonsági feladatokat.

A kormányszóvivő felidézte, rendőrszakmai szempontok alapján a köztársasági őrezred dönti el, mikor van szükség biztonsági autóra a közjogi méltóságok, illetve a külföldi védett személyek esetében. Ezt az érintett vezető, tehát a miniszterelnök sem bírálhatja felül, hanem kötelessége alávetnie magát a rendőrség döntésének – hívta fel a figyelmet.

(Forrás: MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/