/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pekingben debütált a hosszított Rolls-Royce Phantom

2012. április 26. 16:54   |   Autoblog
címkék:  

A Rolls-Royce a Pekingi Autószalonon ünnepelte új modellje, a Phantom Extended Wheelbase világpremierjét. Érthető, hiszen Kína a Rolls-Royce legnagyobb piaca, ahol a Phantom modellből vásárolnak a legtöbbet. Idén amúgy már három új Rolls-Royce márkakereskedést nyitottak az országban, s a későbbiekben még további öt bemutatóterem létesül.

A Rolls-Royce Phantom modellcsaládja (Saloon, Coupe és Drophead Coupe) komoly frissítésen esett át idén, a felújított modelleket először az idei márciusi Genfi Autószalonon csodálhatta meg a közönség. A Phantom Extended Wheelbase csúcsmodell ugyancsak átesett némi formai módosításon és hajtásláncát is továbbfejlesztették.

A modellfrissítés alkalmával teljesen új orr-részt rajzoltak az autónak. Újak a lökhárítók és a lámpák; utóbbiak immár LED technológiát használnak. A fényszórók mindig az útviszonyoknak megfelelően változtatják a fénysugarat. Bent lecserélték a navigációs rendszert és nagyobb méretű, 22 centis lett a középső műszerfali kijelző.  A manőverezést első, hátsó és felső kamerák segítik.

A közvetlen befecskendezéses V12-es hajtómű teljesítményén nem változtattak, ám hatékonyabbá tették, immár 10 százalékkal kevesebbet fogyaszt és 388 helyett 349 gramm széndioxidot bocsájt ki kilométerenként. A hajtóerőt 8-sebességes automataváltó és korlátozottan önzáró differenciálmű közvetíti a hátsó kerekeknek.

Hatvan ember 450 órás munkájába kerül minden egyes Phantom modell elkészítése. A vállalat székhelyén, Goodwoodban körülbelül ezer ember dolgozik, a kocsik kizárólag kézi munkával készülnek. Mindössze két robot segédkezik a festőműhelyben, hogy tökéletes legyen a fényezett karosszéria. Mindegyik Phantomra öt festék és egy tiszta lakkréteget visznek fel, a kéttónusú festéssel rendelt példányok azonban hétrétegű fényezést kapnak. A rétegek felfújása között a dolgozók minden alkalommal kézzel végigcsiszolják a karosszériát, végül pedig még öt órán keresztül polírozzák azt. Bármilyen szín választható; a Phantom iPad alkalmazással a kedves vevő akár a kedvenc nyakkendőjének vagy rúzsának a színét is applikálhatja virtuális autójára.

A brit márka belső építészei is káprázatos munkát végeznek és mindenféle igényt képesek kielégíteni. Specifikációtól függően 43 különböző faelemet használnak fel a Phantom kabinjához, s mindegyiket 28 réteg fából állítják össze. Az egyes rétegek közé alumíniumlapokat illesztenek, hogy megerősítsék őket, majd összenyomják a lemezeket és következhet a méretre vágás, a lakkozás és a csiszolás. Egy autóhoz csak egy „farönköt" használnak fel és az erezettségre is odafigyelnek. A bőrt pedig egészséges környezetben tenyészett, válogatott marhák adják. A Phantom utasteréhez mintegy 450 bőrdarabot használnak fel, amelyeket lézerrel vágnak ki és kézzel varrnak a vállalat saját műhelyében.

A Rolls-Royce Bespoke részlege gondoskodik arról, hogy a vevők minden kívánsága teljesüljön. Tíz Phantom vásárlóból nyolc egyedi autót építtet magának különleges fényezéssel és belső díszítésekkel. Az egyik legnépszerűbb Bespoke tétel a „csillagfény" mennyezet, amely több mint 1600 darab száloptikás fényforrást foglal magában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/