/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

R.S. 01, az új Renault GT versenyautó

2014. augusztus 27. 19:50   |   Autoblog
címkék:  

A Renault Sport minden tudását belerakta új, radikális GT versenyautójába, amely a jövőre induló Renault Sport Trophy bajnokság sztárja lesz. A karbonvázas, 500 lóerős biturbó V6-os motorral szerelt gép olyan gyors, mint a GT3 autók, elérheti a 300 km/órás sebességet is.

A Laurens van den Acker által tervezett Renault Sport R.S. 01 elképesztően jól néz ki, és a messzemenőkig funkcionális is. 4,7 méter hosszú, 2 méter széles és mindössze 1,1 méter magas. Megtalálhatók rajta a versenyautók elengedhetetlen kellékei, mint az első splitter és oldalsó légterelő lapok, a hátsó diffúzor és hátsó szárny, továbbá a teljesen sík alváz. Az R.S. 01 hasonló aerodinamikai teljesítményt nyújt, mint a Formula Renault 3.5-ös autók, 300 km/órás sebességnél 1,7 metrikus tonna leszorító erőt termel.

A Dallara karbon váznak és kompozit karosszériának köszönhetően az R.S. 01 súlya csupán 1,1 tonna, a Nissan GT-R-ből származó, ám száraz karteres 3,8 literes biturbó V6-os hátsó-középmotor pedig 500 lóerőt és 600 Nm nyomatékot ad le. A motorhoz Sadev hétfokozatú szekvenciális váltóművet kapcsoltak, amely a korlátozottan önzáró differenciálművel szerelt hátsó tengelyre továbbítja az erőt. Speciális Michelin slick gumik és 38 centiméteres karbon féktárcsák fogják, illetve lassítják az autót. A gyűrődő zónákkal és acél bukóketreccel kiegészített karbon vázszerkezet megfelel a FIA LMP1 sztenderdnek.

A Renault Sport R.S. 01. az újonnan létrehozott Renault Sport Trophy bajnokság autója, amely a World Series by Renault sorozat része lesz 2015-től. A legkiemelkedőbb pilótáknak ugródeszkát jelent majd a professzionális GT, DTM, ELMS és WEC bajnokságokba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/